Håvard Bøkko har ennå ikke bekreftet det hundre prosent, men alt tyder nå på at Håvard Bøkko fortsetter på skøytelandslaget.

Den sparkede landslagstreneren Peter Mueller er langt fra sikker på at det vil være en klok beslutning.

Tøffe beslutninger
- De har gjort masse skade for ham, hadde det ikke vært for andre støttespillere hadde han ikke tatt en eneste medalje i OL, han burde tatt tre. Det er på tide at han begynner å tenke på seg selv. Hvis du ikke har et bra nok team rundt deg så må du ta noen tøffe beslutninger. Du må gjøre deg selv fornøyd, hvis ikke ender du opp med å lære på den harde måten, sa Mueller til TV 2 torsdag.

Mueller sier rett ut at Bøkko vil bli en bedre skøyteløper med ham som trener, og stiller seg til disposisjon for en satsing utenfor landslaget.

- Men Håvard må ta initiativet til dette, sa Mueller til TV 2.

Vil ikke kommentere
- Dette har jeg faktisk ingen kommentar til, sier den nye landslagstreneren Jarle Pedersen når Nettavisen fredag morgen konfronterer ham med Muellers utspill.

- Men bidrar ikke dette til å blusse opp et bål som var i ferd med å slukne?

- Der tok du ordene omtrent ut av munnen på meg. Jeg kan ikke se at det kommer noe godt ut av en slik diskusjon nå, og derfor vil jeg ikke bidra, sier Pedersen.

- Har Bøkko bekreftet overfor deg at han fortsetter på landslaget?

- Vi har hatt en evaluering, og jeg har snakket lenge om det som skjedde i vinter og det som skal skje framover. Ingenting av det Håvard har sagt skulle tilsi at han ikke fortsetter.

Bøkko testes fredag
Fredag skal i hvert fall Norges beste skøyteløper inn til fysisk testing i regi av landslaget på Toppidrettssenteret i Oslo.

Sist Håvard Bøkko uttalte seg, var da Nettavisen intervjuet ham 6. april – sammen dag som Pedersen ble ansatt som trener.

Da sa han at han i utgangspunktet ønsket å fortsette på landslaget.

Les også: - Vet ikke om jeg trenger Peter

- Jeg vet Skøyteforbundet er innstilt på å lage et best mulig opplegg. Så sant opplegget blir bra nok, noe jeg håper og tror, så blir jeg på landslaget.

- Da vet jeg ikke om jeg trenger Peter lenger, sa Bøkko til Nettavisen.

Et av ønskene han hadde den gangen, var å få Eskil Ervik inn i trenerteamet. Det blir det imidlertid ikke noe av.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!