*Nettavisen* Sport.

Har gull i sikte

Norge reiser til VM i skiskyting med ett eneste mål: Å vinne herrestafetten. Det har de ikke klart siden 1967.

01.03.05 12:31

Som de fleste andre nordmenn gledet landslagssjef Arne Idland seg over den norske suksessen i ski-VM. 19 medaljer – og sju gull – ble fasiten. Nå sitter Ola og Kari Nordmann passe bortskjemte hjemme i sofaen og venter på VM i skiskyting.

Lista ligger høyt
- Vi kan jo håpe at festen fortsetter, men vi skal ha marginene på vår side. Det er mange som kan vinne hver distanse. Så mange innertiere som de hadde i ski-VM, skal det mye til å få. De har lagt lista høyt, sier Idland til TV 2 Nettavisen.

I fjor ble det fire VM-gull på ti øvelser. Liv Grete Skjelbreid Poiree var med på alle. Denne sesongen har hun ikke vært i samme form.

- Jeg tror ikke vi skal skru forventningene for høyt. Men med full klaff og på en god dag, kan hun kjempe i toppen. Men vi skal ikke ha for store forventninger til henne, insisterer Idland.

- Hvilke forventninger har dere selv?

- Vi vil ikke gå ut med detaljerte medaljemålsetninger slik som de gjør i Skiforbundet. Vi jobber ikke sånn. Men guttene har sagt at de ønsker å vinne stafetten i år. Det er det eneste medaljemålet vi har satt, forteller skiskytternes landslagssjef.

Bjørndalen i superform
Sist Norge vant VM-stafetten for herrer, var i 1967. I Hochfilzen i 1998 vant Norge lagkonkurransen. Den gang gikk faktisk tre av løperne i årets VM-tropp; Egil Gjelland, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. Sylfest Glimsdal var fjerdemann på laget den gang.

- Hva er Norges sterkeste øvelse?

- Vi har sterke kort på alle distanser. Ole Einar har vunnet seks på rad nå. Tradisjonelt har sprinten vært den sterkeste distansen for Norge som lag, mener Idland, som for øvrig kan fortelle at den norske troppen reiser til Østerrike uten sykdom og andre bekymringer.

- Hva gleder du deg mest til?

- Jeg synes hele VM er spennende. Men stafetten er vel mest stas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.