Presset mot Blackburn-sjef Steve Kean har vært enormt den siste tiden. 44-åringen er på ingen måte noen populær mann blant fansen på Ewood Park.

Blackburn har slitt voldsomt i Premier League denne høsten og klubben har kun sanket sju poeng på de 12 første kampene. Det holder til en 19.-plass på tabellen.

Aksjonene mot Kean har vært mange og plakater med påskriften «Keane Out» har vært et vanlig skue i forbindelse med Blackburns kamper, uten at det ser ut til å hjelpe.

- Et eierproblem
Nylig ble det nemlig klart at klubbens indiske eiere, Venky's Limited, har valgt å skrive ny kontrakt med den forhatte manageren. Den strekker seg fram til 2013.

Blackburn har huset mange nordmenn opp igjennom årene og folk som Egil Østenstad, Lars Bohinen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Tore Pedersen og Martin Andresen har spilt der.

Østenstad akslet Blackburn-trøyen i perioden 1999 til 2003. Den tidligere måljegeren mener at det først og fremst er eierne som nå er problemet i sin gamle klubb.

- Mitt inntrykk er at Blackburn ikke har et managerproblem, men et eierproblem. Om Kean er en helt udugelig eller helt fantastisk manager, vet jeg ikke, sier Østenstad til Nettavisen.

- Problemet ligger først og fremst på eiersiden. Det ser vi konsekvensen av nå. Jeg registrerer at eierne virker urealistiske og kunnskapsløse i måten de uttaler seg på, sier han videre.

Venky's overtok eierskapet i Blackburn i 2010 og startet med å sparke rutinerte Sam Allardyce, for å erstatte ham med «gullgutten» Steve Kean. Først midlertidig, så i fast stilling.

- Ekstrem situasjon
De indiske eierne har også snakket mye om store planer og ønske om å hente inn stjerner, men enn så lenge har det ikke blitt brukt mye penger på å styrke stallen til Ewood Park-klubben.

Østenstad mener at Blackburn-eierne framstår på en måte, som for den vanlige mann i gata, ikke er helt lett å få grep om.

- Jeg har litt kontakt med folk som bor i området og er glad i Blackburn. Det som skjer der er veldig spesielt, situasjonen er ekstrem. Det som skjer er langt unna hva Jack Walker ønsket.

- Det er problematisk at eierne ikke forstår hva de eier. Det viktigste er å ha eiere som framstår på en måte som folk skjønner. Om de ikke er i stand til det, har klubben et stort problem.

Østenstad, som også har vært innom klubber som Southampton, Manchester City og Glasgow Rangers på balløya, ser ikke bort fra at Blackburn kommer til å rykke ned denne sesongen.

- Jeg tror sannsynligheten er stor for at Blackburn kan rykke ned, men det er nødvendigvis ikke noen katastrofe for klubben, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Klubb å leke med
Også Lars Bohinen, som spilte for Blackburn i årene 1995 til 1998, er enig i at Blackburn først og fremst har et eierproblem. Han er likevel også skeptisk til Keans rolle.

- For meg som står utenfor, virker det som det har kommet inn eiere som ikke er interessert. De gjør ingen merkbare investeringer og ytrer ingen ambisjoner, sier Bohinen til Nettavisen.

- Det virker som de har kjøpt klubben for å ha noe å leke med. Og det er synd for Blackburn, som er bygd opp av Jack Walker. Det var klubben i hans hjerte og han hadde klare ambisjoner.

Bohinen peker videre på at det var de indiske eierne som ansatte Steve Kean som manager og den tidligere norske landslagsspilleren setter spørsmålstegn ved skottens kvalifikasjoner.

- Det at Steve Kean ble ansatt som manager, når han kanskje ikke var kvalifisert til jobben, viser også at klubben har et eierproblem. Det er tross alt de som har ansatt ham, sier Bohinen.

- Men han har vel ikke akkurat fått all verdens å rutte med heller. Så jeg tror dette er litt mer sammensatt enn å bare se på manageren. Jeg tror ikke et managerbytte ville løst så mye nå.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Dårlig atmosfære
Bohinen, som også var innom Nottingham Forest og Derby under sin tid i England, tror i likhet med Østenstad at Blackburn står i reel fare for å rykke ned denne sesongen.

- Ja, det kan fort skje. Når du først har kommet inn i en stim, er det vanskelig å komme ut av den uten å gjøre radikale endringer. De kan forsterke i vinter, men eierne virker ikke interessert.

- Det er flere lag som burde ligge bak Blackburn, men det er sikkert ingen god atmosfære i klubben og det gir utslag. Mye av fansens skyts mot Kean, burde være rettet mot eierne, sier han.

Neste oppgave for Morten Gamst Pedersen og resten av Blackburn kommer allerede neste lørdag. Da venter en tøff bortekamp mot Stoke på Britannia Stadium.

Skulle Ewood Park-klubben tape den, mens Wigan tar tre poeng borte mot Sunderland, så vil Steve Kean og hans mannskap ligge helt sist i Premier League ved inngangen til desember.