Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke fått refs av Petter

Men John Northug innrømmer at mediehåndtering ikke er Team Northugs sterkeste side.

Det var høye bølger i og rundt Team Northug i forbindelse med Red Bull-bråket i november. Under OL var det igjen støy, og landslagets presseattache Rolf Nereng gikk til det skritt å be Petter Northug skaffe seg bedre rådgivere.

Denne uka har det kokt igjen. Tirsdag kom pappa John Northug med en uttalelse i Adresseavisen som sådde tvil rundt Petter Northugs videre satsing etter VM i Oslo neste år.

Onsdag sa John Northug til VG at færre nå skal uttale seg om Petter Northug. Han varslet også at han selv kommer til å uttale seg mindre – et utsagn som overrasket Petter Northug da Nettavisen snakket med ham onsdag ettermiddag.

- Lar seg ikke påvirke
Han ønsker på ingen måte at faren skal legge bånd på seg.

- Jeg synes det er veldig greit at han uttaler seg. Det gjør det lettere for meg. Han er den som kjenner meg best, og da er det naturlig at han uttaler seg, sa Northug til Nettavisen.

Les også: Petter gir pappa frie tøyler

Onsdag kveld bekrefter John Northug at ikke sønnen har prøvd å gi ham munnkurv.

- Nei, jeg har ikke fått refs av Petter. Han kobler ut det som skrives, og lar seg ikke påvirke av det. Men det er riktig som jeg sa til VG at Petter nå vil bestemme agendaen litt mer.

- Sin del av lidelsen
- Betyr det at også du blir mindre tilgjengelig for media?

- Nei, vi ønsker å svare på de henvendelsene som kommer. Men det blir mer opp til Petter hva jeg skal uttale meg om, sier John Northug.

- Petter gjør seg veldig utilgjengelig, og det er du som tar støyten. Kan det være at du merker kjøret mer enn Petter?

- Ja, men jeg er veldig komfortabel med at vi har litt skjerming av Petter. Det er helt avgjørende for prestasjonene hans at han kan konsentrere seg om det som skal til for å bli god.

- Så han har det ikke litt for godt?

- Nei, han er avhengig av å kunne stenge verden ute. Han tar definitivt sin del av lidelsen gjennom treningsarbeidet han legger ned. Det er ingen dans på roser å bli verdens beste skiløper, understreker John Northug.

- Kanskje ikke så dyktige
Han innrømmer at han etter hvert har begynt å lære ganske mye av sønnen når det gjelder å stenge ute det som er uvesentlig.

- Jeg sover godt om natta, uansett hva som skrives i avisene. Vi er kanskje ikke så dyktige med media. Men det tør jeg si, at vi er jævlig dyktige med det som betyr noe, sier John Northug.

Det som skrives i media er faktisk sjelden tema mellom far og sønn.

- Jeg innrømmer gjerne at vi ikke bruker mye tid på å diskutere hva som har stått og hva vi skal si. Petter er ikke så interessert i sånt, han vil helst ikke vite hva som er blitt sagt og skrevet. For oss er det mye viktigere å diskutere for eksempel skitesting, sier en ærlig John Northug.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken