Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke fått satt sitt stempel på laget

Karl-Petter Løken synes ikke Rosenborg spiller Eggen-fotball.

Rosenborg leder Tippeligaen og har etter 24 kamper fortsatt til gode å tape.

Likevel har de seiersvante trønderne gått på noen smeller i høst. Det startet med kvalifiseringsnederlaget mot FC København i Champions League. Fortsatte med firemålstap i Leverkusen.

Og toppet seg med onsdagens semifinaletap i cupen mot bunnlaget i Adeccoligaen, Follo.

- På halvannen uke har Rosenborg spilt fire kamper, mot Viking (serie), Leverkusen (E-cup), Brann (serie) og Follo (cup). I tre av disse kampene har de prestert godt under pari. Det er veldig utypisk for Rosenborg, som bruker å være veldig gode om høsten, sier den tidligere RBK-helten Karl-Petter Løken til Nettavisen.

Slipper inn mer
At Rosenborg både kom til å score mer og slippe inn mer etter at Nils Arne Eggen overtok for Erik Hamrén, var noe alle spådde. Det har da også slått til.

I serien har Rosenborg sluppet inn mål i ni kamper på. I snitt har de sluppet inn 1,44 mål i disse kampene.

Les også: - Har ikke en sjanse internasjonalt

På de tre kampene de har spilt de siste sju dagene, mot Leverkusen, Brann og Follo, er baklengssnittet hele tre mål per kamp.

- Rosenborg får flere mål imot nå enn de gjorde, og ville ha gjort, under Hamrén, konstaterer Løken.

- Det handler selvfølgelig mye om den defensive strukturen og viljen til å ta offensiv risiko, men også om spillerne Eggen har til rådighet. For eksempel har ikke Mattias Bjärsmyr klart å fylle hullet etter Kris Stadsgaard. Han er ikke av samme kaliber, påpeker han

For mye på fot
Løkens bekymring går imidlertid like mye på manglende utvikling i angrepsspillet.

- Eggen har ikke fått satt sitt stempel på laget offensivt. Sånn som Rosenborg framstår nå, føler jeg det verken blir fugl eller fisk. Jeg er helt sikker på at Nils ikke er fornøyd med den offensive samhandlingen, sier Løken.

Han viser til at overgangen fra Hamréns langt mer forsiktige og ikke minst ballbesittende spillestil er stor.

- Under Hamrén utviklet Rosenborg seg til å spille veldig mye på fot. Se på spillere som Anthony Annan og Per Ciljan Skjelbred, de spiller nesten konsekvent på fot. Da blir det ikke nok rytme og fart i framoverspillet, poengterer Løken – som mener at det halve året Eggen har fått til disposisjon ikke er nok til å gjenskape angrepsmønsteret fra fordums storhet.

At mange nøkkelspillere har slitt med skader og slitasje, og knapt kunnet trene, har åpenbart ikke gjort det enklere.

- Ikke blitt svekket
En annen av Eggens tidligere nøkkelspillere, Mini Jakobsen, er helt på linje med Løken når det gjelder tidsaspektet.

- Det er ikke bare å endre det folk har i hodet over natta. Så Nils er nok ikke fornøyd, han vil ha mer samhandling og fart framover.

- Men jeg synes likevel ikke noen kan ta Nils på angrepsspillet. Han har satt fokus på det på trening, og Rosenborg er blitt klart bedre. Man kan jo ikke bare se på hvor mange mål de slipper inn. Man må jo se på hvor mange de scorer også, sier Mini til Nettavisen.

For å bruke de ni siste seriekampene med 1,44 innslupne mål i snitt som sammenligningsgrunnlag, så har Rosenborg i de samme kampene scoret 2,44 mål i snitt.

- Rosenborg har totalt sett ikke blitt svekket under Eggen. De har ikke tapt i serien. Og de spilte tross alt 2-2 over to kamper mot FC København.

- Og i hvert fall er de blitt artigere å se på, fastslår Mini Jakobsen, som tror Strømsgodset får svi for semifinaletapet mot Follo.

- Rosenborg kommer til å ta en fryktelig hevn, spår han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken