Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke lenger hodet i ræva

Strømsgodset har snakket seg i bedre form.

STRØMSGODSET - LILLESTRØM 1-0:

DRAMMEN (Nettavisen): Sist gang Strømsgodset tapte en ligakamp på Marienlyst var tilbake i 2011.

Nærmere bestemt den 16. juni 2011, mot Molde. Pape Pate Diouf scoret det eneste målet.

Siden den gang har drammensklubben spilt 26 kamper på eget gress i Tippeligaen uten å tape. Søndag var det Lillestrøm som fikk gjengjelde mot Norges desidert beste hjemmelag.

- Vi er stolte
Kommer klubben seg nå gjennom de fire neste hjemmekampene i Tippeligaen uten tap, vil det være over to år siden forrige tap på eget gress.

Strømsgodset-trener Ronny Deila sier til Nettavisen etter kampslutt at rekorder ikke er så viktig for han, men at hvorvidt Godset vinner eller taper på hjemmebane selvfølgelig er svært viktig og at statistikken slik sett er en fjær i hatten.

- Vi er stolte av den statistikken. I dag viser vi hvorfor, igjen. Vi må bare være konsentrert og forberedt til hver eneste kamp, så får vi se hvor lag den rekken blir, sier treneren til Nettavisen.

Som vanlig hadde Godset ballen mest og størst aggressivitet på Marienlyst, men klarte likevel ikke å vippe gjestene fra Romerike helt av pinnen. Et vakkert angrep før pause sikret likevel seieren.

- Hodet på rett plass
Fjorårets toppscorer i Tippeligaen, Peter Kovacs, ble matchvinner for Strømsgodset. Deila uttalte tidligere i sesongen at det var for mye stress, usikkerhet, frykt og resultatfokus blant spillerne hans. Etter kampen mot Lillestrøm mente han at mye av dette nå er borte.

- Jeg ser store forandringer nå. Vi er solide bakover, slipper ikke inn mål, og skaper sjanser. Det har vi for så vidt gjort hele veien, men vi hadde ikke helt rytmen i de tre første kampene, men det ser veldig bra ut nå, sier Deila.

Dermed har Godset gått fra å springe med hodet oppi ræva, som Deila sa om egne menn etter en kamp tidligere i år, til ...

- Vi har fått satt hodet på rett plass nå. Vi jobber hver dag med å bli bedre. Vi snakker om spillet vårt. Man kommer ganske langt med det, sier treneren.

- Men dere har noe å gå på?

- Ja, jeg ser fram til at de som var ute under oppkjøringen, som Simen Brenne og Muhamed Keita, blir i bedre form og kan holde 90 minutter. Det vil styrke oss ytterligere, sier Deila.

- Er tilfeldigheter
Lillestrøms Magnus Haglund var av naturlige grunner ikke like snakkesalig etter kampen, men svensken mener at LSK så absolutt var på høyde med Godset i store deler av kampen.

- Vi gjør en taktisk bra første omgang og låser opp Godset litt. De kommer lite til, og må trekke ut mot siden. De kommer egentlig ikke noe sted mot oss. Men på sin andre sjanse i første omgang scorer de. En spiller hos oss kommer litt ut av posisjon, sier Lillestrøm-treneren.

- I andre omgang kommer vi litt høyere med Bjørn Helge Riise og Petter Vaagan Moen. Vi øker trykket, er bedre i grunnspillet, men kommer dessverre ikke til de helt store sjansene, sier svensken.

Lillestrøm fikk faktisk ikke registrert et eneste skudd mot mål i kampen. Tilfeldigheter, mener Haglund.

- Vi hadde bra trykk, uten å skape de helt store sjansene. Men det er mye tilfeldigheter. Vi skal heller ikke glemme at Godset forsvarer seg bra, mens vi ikke er like hvasse i angrep som vi var i forrige kamp, sier svensken.

Klasseangrep
Det var vertene som åpnet kampen best på Marienlyst og tidlig i første omgang fikk Simen Brenne enn svær mulighet til å fikse ledelse. Midtbanemannen ble spilt fri i litt skrå posisjon.

Kun en meget habil benparade av Kenneth Udjus forhindret Brenne å score mot gamleklubben.

Den gode åpningen ble imidlertid ikke fulgt opp utover i andre omgang, og selv om vertene hadde initiativet, slet de med å komme til de helt store sjansene foran buret til Lillestrøms keeper.

Muhamed Keita dro seg innover fra kant og kom til et par brukbare skudd, men begge gangene hadde Godset-spilleren stilt inn siktet feil og ballen fløy høyt over tverrliggeren.

Peter Kovacs var også en trussel på topp, men lenge virket han mer interessert i å krasje inn i LSK-keeper Udjus, enn å vippe ballen i mål. I det 13. minutt fikk ungareren gult kort for keeperangrep.

Det skulle drøye før publikum fikk noe å juble for, men når jubelen ført kom, var den fortjent. Abdisalam Ibrahim og Keita kombinerte flott, før ballen ble slått presist inn foran mål av sistnevnte.

Foran mål ventet Peter Kovacs, som enkelt og greit kunne dytte kula i nettet. Dette var den storvokste spissens andre ligamål for sesongen. Han scoret også i premieren mot Sandnes Ulf.

Helt på tampen av omgangen kom også Øyvind Storflor til en bra sjanse, da Lillestrøms Stian Ringstad, som ikke hadde noen gode første 45 minutter i Drammen, skled på gressmatta.

Storflor stormet mot mål, men skuddet gikk like over mål. Dermed sto det 1-0 til pause.

Helstad inn
Etter pause kom gjestene litt mer med på Marienlyst, og få minutter inn i omgangen gikk Fredrik Gulbrandsen, som hadde fått sjansen fra start, over ende innenfor 16-meteren til Godset.

Dommer Brage Sandmoen ristet imidlertid bare på hodet og vinket spillet videre.

For Godset fortsatte Kovacs å være farlig på topp. I det 60. minutt fikk spissen en stor sjanse etter litt klabb og babb inne i feltet, mannen fra Ungarn satte ballen høyt over mål.

LSK satte etter hvert inne Thorstein Helstad i jakten på en utligning, mens målscorer Kovacs måtte vike plassen for den hjemvendte sønn, Thomas Sørum.

Mot slutten av omgangen skapte begge lag farligheter, og for gjestene var Johan Andersson nær i det 76. minutt. Svensken så nok ballen i mål, men Kim Andre Madsen fikk avverget i grevens tid.

Nevnte Sørum fikk andre omgangens største sjanse på tampen av kampen, da han ble spilt flott igjennom, men stolpen sto i veien for spissens første ligamål denne sesongen.

Til tross for nerve de siste minuttene, klarte aldri LSK utligne og dermed har Godset 10 poeng fra sesongens fem første kamper.

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken