Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke lest hatmeldingene

Bjørn Einar Romøren om DET hoppet, DEN straffen og fremtiden.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Da jeg var liten, da drømte jeg om å bli verdensmester i hopp, sier Bjørn Einar Romøren.

Han ble det.

- Og så ville jeg bli kokk, legger han til.

Det ble han ikke.

Snakk om kontrast.

For seks dager siden var Bjørn Einar Romøren kanskje Norges mest forhatte mann. Det var lynsjestemning, tårer og straff. Så kosepratet vi plutselig om fremtiden, mat og søtsaker. Vi måtte nesten det. Romøren hadde akkurat skrev under på en avtale med Proffice, som sikrer hoppsatsingen neste år og garanterer en jobb når han legger opp.

Men det var ikke boller pressen ville høre om. Det var heller ikke boller Romøren snakket om med journalistene i om lag to timer.

Det handlet i stedet om hoppet som rokket ved hele den norske folkesjela, og noen vil kanskje tro at det var en søvnløs, nedbrutt 28-åring pressen fikk møte. Det var det ikke. Glimtet i øyet var på plass igjen. Svarene var velformulerte. Og endelig var de fra hans egen munn - ikke fra et PR-byrå.

- Jeg har nesten aldri hatt det bedre, begynte han.

Så svarte han på alt.

Om at han kan bli buet ut i Kollen:
- Tanken har slått meg. Det er noe jeg må være forberedt på. Får jeg en pipekonsert så får jeg ta det som straff fra det norske hoppublikumet. Så får jeg heller håpe at de etter det kan se videre og fremover sammen med meg. Men jeg er forberedt på at jeg må tåle buing som straff for den dumme handlingen jeg gjorde forrige uke.

Om hatmeldinger:
- Allerede tidlig i saken bestemte jeg meg for å ikke lese så mye av det jeg fikk. Rett og slett fordi det vil bli helt feil å bruke energi på det som har vært. Jeg må se fremover. Det har vært mye pepper og ros, og det ligger mange uleste meldinger både på mobil og i mailboksen min, men akkurat nå kan jeg ikke tenke på det som skjedde forrige uke. Det betyr dessverre at jeg heller ikke kan snakke med alle som har villet støtte meg.

Om å legge opp etter bråket:
- Tanken har aldri slått meg. Jeg har fått spørsmål om jeg skal legge opp etter dårlige sesonger også, da jeg har vært helt på bånn. Jeg har også fått spørsmålet når jeg ikke kom med på landslaget, men nei, tanken har aldri slått meg. Jeg har en indre driv og motivasjon som overstyrer alt annet.

Om han føler seg urettferdig behandlet:
- Nei, nei, nei. Jeg har fått og tatt straff etter at jeg gjorde en dum handling forrige uke. Den tar jeg ansvar for.

- Men andre var vel mer skyldige enn deg?

- Men det tenker jeg ikke noe på. Jeg ser kun fremover. Jeg kan ikke tenke på det som skjedde forrige uke.

Om den siste uka:
- Det eneste som har vært annerledes i livet mitt den siste uka har vært at jeg har unngått å lese aviser. Jeg har snakket mer i mobilen enn vanlig. Jeg var vel Netcoms hovedsponsor forrige uke. Men jeg har ikke prøvd å gjemme meg bort. Når jeg har møtt folk, har det vært kommentarer, men de har stort sett vært støttende. Kanskje fordi jeg mest har vært sammen med venner. Jeg har også vært bevisst på at jeg ikke skulle tenke på det som skjedde. Rett og slett fordi alt har handlet om å tenke fremover på det som skal skje (Kollen og Planica), slik at jeg skal være best mulig rustet til det.

Det aller viktigste onsdag var imidlertid at den videre karrieren er sikret. Han startet årets sesong utenfor landslaget og uten støtte fra Olympiatoppen. Han var på bar bakke, altså. Med onsdagens sponsoravtale i boks unngår han altså det foran neste års sesong, hvor Oslo-VM blir et naturlig høydepunkt.

Og godt er det - han er fortsatt ikke ferdig med siviløkonomutdannelsen på BI.

Og kokk blir han i alle fall ikke.

- Jeg fant jo ut at det var bedre med boller enn med brød. Da ville jeg heller bli konditor, ler han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken