*Nettavisen* Sport.

Har ikke scoret siden mars

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

England er bekymret for Rooneys målform.

26.05.10 13:32

Han er verdens nest beste fotballspiller, om vi skal ta konklusjonen fra vinterens debatter om Rooney vs. Messi. Men, Wayne Rooney har tilsynelatende sluttet å score.

Av de siste 18 målene det engelske landslaget har scoret, står Rooney for bare én nettkjenning. Den kom da England slo Kroatia 5-1 i september i fjor.

Faktum er at han ikke har scoret på 474 minutter for klubb eller landslag. Siste scoring kom i kvartfinalen i Champions League mot Bayern München 30. Mars.

Enten eller
For Rooney har det enten vært fest eller smalhans på landslaget. Sist sesong scoret han ti mål på ni kamper og i 2003-2004 scoret han ni på 12 kamper. Men i de seks andre sesongene hans på landslaget står Rooney med bare seks mål totalt, viser tall The Times har samlet i hop.

- Selvsagt ønsker jeg å score, men det er sånn det er. Skjer det ikke er jeg glad det er i en vennskapskamp og ikke i VM. Forhåpentligvis sparer jeg dem til da, sier Rooney.

I 3-1-seieren mot Mexico tidligere denne uken, var det forsvarsspillerne Ledley King og Glen Johnson og spisskollega Peter Crouch som stod for målene. Rooney hadde et forsøk som ble reddet på streken og en som ble vippet over tverrliggeren av den mexicanske keeperen.

Skaden ødela
Det er blitt spekulert i om skaden han pådro seg i Champions League-kampen mot Bayern München i vår har satt Rooney tilbake.

Selv hevder han at han er i helt utmerket form fysisk.

- Jeg har trent godt hver eneste økt. Jeg har en litt stiv nakke, men det bør gå over i løpet av et par dager, sier Rooney, som likevel innrømmer at han er sliten.

- Det har vært en lang sesong for alle. Jeg er ganske heldig i og med at jeg ikke har trent mye de siste seks ukene. Jeg trente for fullt en uke i Østerrike og følte meg bra der, sier Rooney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.