Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke sett supermålet

Cecilie Pedersen overøses med skryt for 3-0-scoringen i EM-kvartfinalen mot Sverige. – Jeg gleder meg til å se det, ler 18-åringen.

HELSINGFORS (ANB): EM-kometen fra Sveio ved Haugesund fornektet seg ikke da hun fikk sjansen som innbytter i Helsingfors fredag. 18-åringen hadde vært på banen i tre minutter da hun iskaldt satte ballen i lengste hjørne med utsiden av foten.

Avslutningen var kontant, klinisk og ifølge hovedpersonen iskald beregning.

– Jeg har trent på sånne avslutninger, og var ganske trygg på å score. Det var godt å se den gå inn, smilte Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Blir moro å se
Dagen derpå gledet hun seg til én ting: Å se sitt eget mål på TV.

– Jeg har faktisk ikke sett det selv ennå, men alle snakker om at det var så fint. Det blir moro å se det, smilte hun.

18-åringen, som til daglig spiller 2. divisjonsfotball i Avaldsnes, var den store overraskelsen i årets EM-tropp. Mange lurte nok på om landslagssjef Bjarne Berntsen visste helt hva han gjorde.

Nå gir svaret på det spørsmålet seg selv. Pedersen har tatt det internasjonale nivået med storm, og står med to avgjørende scoringer på merittlista. I den svært viktige gruppekampen mot Island ble ungjenta matchvinner, og fredag satte hun den endelige spikeren i den svenske kista.

Ny sjanse
– Jeg hadde et håp om å få spille, og Bjarne ga tidlig beskjed om at jeg kom til å få sjansen som innbytter. Da var det bare å forberede seg, smiler Pedersen, som kom inn på et tidspunkt av kampen der svenskene måtte ta sjanser offensivt.

Det ga store rom, hvilket EM-debutant Pedersen utnyttet til fulle.

– I og med at vi ledet 2–0 var jeg heller ikke så veldig nervøs. I tillegg så det ut som om alle utpå banen hadde det utrolig gøy. Det ble en opplevelse, smiler den uredde 18-åringen.

Mandag er det duket for semifinale mot turneringsfavoritt Tyskland. 0-4-tapet i åpningskampen er for lengst glemt i den norske leiren. Nå har man alt å vinne også der.

– Jeg tror det blir en helt annen kamp denne gangen. Dersom alle har en ny god dag, skal det være mulig å slå dem, sier Pedersen, som nå står med fem landskamper. Mandag blir det trolig seks. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken