Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke tatt fram champagnen

Men det gleder bergenserne at Rosenborg og Vålerenga ligger bak Brann.

I forkant av årets sesong ble Brann levnet lite håp om suksess av ekspertene. Flere aviser tippet i stedet at bergensklubben måtte kjempe for å unngå nedrykk.

Men etter at sju serierunder er unnagjort - omtrent en fjerdedel av sesongen - så har de røde fra hansabyen imponert og ligger på en sterk andreplass med 13 poeng.

Følg torsdagens tippeligarunde minutt for minutt i Nettavisens livesenter.

- Ingen demper
Laget har vunnet fire kamper, spilt én uavgjort og tapt to ganger så langt denne sesongen. På veien har såkalte gullkandidater som Rosenborg og Vålerenga blitt slått.

Leder i Branns supportergruppe, Roger Lillebøe-Hansen, synes det er gledelig at laget har et overtak på byrivalene fra Oslo og Trondheim, men påpeker at det fortsatt er tidlig.

- De har åpenbart ikke prestert godt nok, ut ifra ambisjonene. Samtidig er avstanden såpass kort, at det ikke skal mye til før det snur igjen, sier Lillebøe-Hansen til Nettavisen.

- Men det legger selvfølgelig ingen demper på stemningen at vi er foran dem. Men vi konsentrer oss først og fremst om Brann. Det er ikke slik at vi alt har funnet fram champagnen.

Supporterlederen mener uansett det viktigste å holde fokus på er at Brann i år tidvis har vist svært gode tendenser ute på gressmatta.

- Jeg var generelt ganske så uenig med de fleste ekspertene før sesongen. Så for meg er ikke dette så overraskende, sier lederen i Brann Bataljonen.

- Vi gleder oss mest over at laget presterer svært bra for tiden. Det har vært godt spill og da er det ekstra moro at det går bra, sier Lillebøe-Hansen.

- Mer edruelighet
Forventningene til Brann har tradisjonelt vært meget høye i Bergen og spesielt media har vært flinke til å trekke fram nettopp dette hver gang det ikke lykkes så bra for de røde.

Lillebøe-Hansen er enig i at forventningene denne gangen, også blant fansen, for en gangs skyld har vært en smule mer edruelig, noe han tror kan ha hatt en positiv effekt.

- All denne opphaussingen av Brann, er nok en smule oppskrytt. Men vi i Bergen liker jo å dra litt på det vi også. Det har vært litt slik at med en gang vi vinner 1-0, så skal gullet hjem.

- Men i år tror jeg det har vært en del edruelighet i Bergen. Og det kan ha en effekt at forventningene er lave. Men det er hyggelig at det går bra og vi må bare kose oss med det, sier han.

Supporterlederen har likevel stor tro på at laget skal fortsette å prestere bra, også utover i sesongen.

- Brann har en ganske liten tropp, men ser man seg litt rundt, så er det ikke mange andre klubber som har noe særlig større tropp. Kanskje ett par spillere mer. Får vi inn et par nye i sommerpausen, så er vi plutselig på samme nivå, sier han.

- Jeg skal ikke sitte her og si at jeg tror vi tar gull, men det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne kjempe i toppen, sier Lillebøe-Hansen.

Første på kunstgress
Torsdag er det duket for en real toppduell når Brann gjester Strømsgodset på Marienlyst. Drammenslaget har også sanket sammen 13 poeng så langt og ligger som nummer fire.

- Nå er det ett lag som ikke har tapt på hjemmebane og ett lag som ikke har tapt på bortebane som møtes. Det naturlige er vel å tippe uavgjort, fleiper Brann Bataljonen-lederen.

Oppgjøret i Drammen blir også Branns første kamp på kunstgress denne sesongen, et dekke klubben har slitt voldsomt med de siste sesongene.

- I fjor ville nok det hatt noe å si, da vant vi knapt på kunstgress, men i år tror jeg ikke det vil gjøre noe utslag. Vi har mange unge spillere som er vant til slik underlag nå, sier han.

- Når det er sagt, så foretrekker vi selvsagt gress. Ekte fotball spilles på gress, sier Lillebøe-Hansen.

Brann-supporteren medgir likevel at han er svært imponert over det Strømsgodset har fått til de siste sesongene og sammen med Start, mener han drammenserne har imponert stort i år.

- Jeg synes Ronny Deila er en sympatisk fyr og har fått til mye i Strømsgodset. Start og Godset er de to lagene jeg synes har skilt seg ut litt, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken