*Nettavisen* Sport.

Har ingen problemer med Schumacher

Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

Frederik Wilmann mener den tidligere dopingdømte tyskeren fortjener en ny sjanse.

26.11.11 21:54

Frederik Wilmann skal sykle for Christina Watches neste sesong. Der vil han blant annet sykle med den tidligere dopingutestengte Stefan Schumacher.

Tyskeren testet positivt for EPO to ganger under 2008-sesongen, først under Tour de France, så under OL.

Den tidligere Gerolsteiner-syklisten syklet i år for Miche, men blir altså lagkamerat med Frederik Wilmann neste sesong.

Les mer:Her er Kyllingens «nye stjerne»

Nordmannen, som syklet for Joker Merida i år, har ikke noe i mot at det danske laget har signert tyskeren.

- Jeg har ingen som helst problemer med det, sier Wilmann til procycling.no.

- Reglene er som de er. Han fikk to års utestengelse, og har sonet sin dom. Når reglene er slik de er, forstår jeg ikke hvorfor han ikke skal få en ny sjanse.

Også Michael Rasmussen, lagets store stjerne, har en krokete dopingfortid. Dansken ble kastet ut av Tour de France i 2007 etter brudd på meldeplikten. Han innehadde den gule trøyen på dette punktet, og har vært rasende på behandlingen han fikk.

Da procycling.no snakket med Wilmann etter at det ble klart at han skulle sykle for det danske laget, svarte han følgende på spørsmål om Rasmussens fortid.

- Jeg ser ikke på det som noe problem. Michael er en kjempekar og etter min mening har han fått ganske mye urettferdig behandling. Jeg og hele laget kan lære mye av ham, fortalte Wilmann den gang.

Les mer:Hyllet i Danmark

Christina Watches bytter neste år ut store deler av stallen. Kun seks ryttere blir værende fra årets sesong. Inn har blant annet Wilmann, Schumacher, Rasmus Guldhammer og det danske talentet Jimmi Sørensen kommet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag