Men de største forventningene finner snowboarderen hos seg selv.

Mandag kom hun hjem til Norge etter å ha gått til topps i slopestyle i X-Games, verdens største snowboardkonkurranse. 20-åringen leverte da det gjaldt som mest og sikret gullet i siste forsøk foran ekstatiske fans.

- Du har skapt store forventninger til deg selv nå?

- Har jeg det? Ja, litt. Men jeg tenker ikke så mye på forventningene utenfra. Jeg har høye nok forventninger til meg selv og tenker at nå har jeg et gull og at det kan roe meg ned litt, sa Norendal til NTB kort tid etter ankomst på Gardermoen.

Tidligere har hun vært preget under store konkurranser. Nerver og forventningspress har ødelagt for Kongsberg-jenta. Med gullene i X-Games Europa (sist vår) og X-Games har hun klart å snu det hele til noe positivt.

- Så nervøs som jeg var i X-Games, har jeg ikke vært på lenge. Jeg var ganske ødelagt under hele konkurransen. Det er ikke noe som vil forsvinne, men samtidig hjelper det meg til å prestere det lille ekstra. Så det er ikke sikkert det er så negativt å være nervøs, sa hun.

Populær
Gullmedaljen viste hun villig fram til mediene som tok henne imot på flyplassen mandag. Med suksess kommer også mer oppmerksomhet. Foreløpig er det «bare veldig gøy», som Norendal selv sier.

- Jeg har ganske mange fans i USA og fikk mye støtte av dem gjennom hele uken. Jeg håper jeg får flere fans i Norge. Før finalen hadde jeg 33.000 følgere på Instagram, og da jeg landet i dag hadde jeg 41.000. Jeg håper at en del av dem (de nye) er norske, smilte hun.

Norendal håper og tror norsk snowboard får et løft av at både hun og lagkameratene markerte seg sterkt i X-Games.

- Det er kjempebra, særlig på jentefronten. At jentene ser at det er mulig. Om dagen er det mange som starter på twintip, men det at vi gjør det bra fører kanskje til at flere unge begynner med snowboard.

OL-gull størst
Neste mål for snowboardgjengen er OL. I Sotsji er de aller fleste av dem debutanter.

Norendal er forsiktig med å hausse opp egne gullsjanser i mesterskapet selv om oppkjøringen har vært optimal.

- Det jeg forventer av meg selv er at jeg skal få med meg masse erfaring og ha det skikkelig gøy. Jeg vil ikke stenge meg inne i en konkurranseboble. Jeg tenker på å gjøre mitt personlig beste, og så får vi se hva det holder til, sier hun.

- Litt beskjedent?
- Alle drar med ambisjoner om å gjøre det så godt de kan, og forhåpentlig holder det til gull. Vi får se hva de andre jentene kommer med.

Selv om hun allerede har vunnet den største konkurransen innen snowboard, innrømmer den norske jenta at OL-gull hadde vært ekstra stort.

- OL er hvert fjerde år. Mange vet hva et gull i X-Games er, men alle i verden kan relatere til et OL-gull. For meg er nok OL litt større enn X-Games, sa Norendal. (©NTB)