Etter å ha briljert i kermesse-ritt i Belgia på vårparten tok Omega Pharma-Quick Step kontakt med brødrene Daniel og Markus Hoelgaard.

De to fikk dermed samme sjanse som Vegard Robinson Bugge fikk i fjor, da de ble invitert på en treningssamling med flere andre stortalenter.

Selv om samlingen aldri har vært ensbetydende med noe kontrakstilbud, har det belgiske storlaget holdt kontakt med Daniel Hoelgaard.

- Jeg snakker jevnlig med dem. Det har ikke kommet noe kontraktstilbud, men det er veldig god dialog og de holder seg oppdatert på hva jeg gjør, forklarer Sandnes-syklisten til procycling.no.

Endelig heltidssyklist
Og det kan de gjøre svært lurt i. Nordmannen har ved flere anledninger levert store prestasjoner, spesielt i de to årene han var junior. Og det selv om det først er nå 19-åringen har blitt hundre prosent syklist.

- I hele vårsesongen holdt jeg mye igjen. Jeg hadde en del fokus på skolen, og det lå alltid i bakhodet. Nå er jeg veldig giret på å bygge opp en god form utover høstsesongen.

Derfor ble heller ikke den spurtsterke rytteren spesielt skuffet over å bli vraket til U23-EM.

Men nå er skolen avsluttet og da er det norske talentet fullt og helt syklist, og har endelig tid til å trene så mye han ønsker. Dermed øker også målsettingene.

- U23-VM er et klart mål nå som det er fullt fokus på sykling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får prøve seg i Øster Hus
Og det er ingenting å si på starten av den andre halvdelen av Hoelgaards sesong. Nok en gang har han reist ned til Belgia og kermesserittene der, og nok en gang har han umiddelbart hatt suksess. Allerede i det andre rittet ble det en andreplass.

Nå er det et norsk lag som får glede av Hoelgaards egenskaper på sykkelen.

Som så mange andre av talentene som flaskes opp i Rogaland skal Hoelgaard sykle i Øster Hus-Ridleys røde og hvite drakt det neste halvåret.

- Han er et bra talent som det gjelder å videreutvikle. Det blir spennende å se hva han kan prestere i rittene vi kjører. Det er et steg opp fra juniornivået, så det gjenstår å se hvordan han takler det.

- Det å bidra i et såpass stort lag og hente noe ut av det tror jeg er viktig for hans videre utvikling, forteller Morten Hegreberg til procycling.no.

Positive i Quick Step
Det sandnes-baserte laget er ikke det eneste som har hatt sine øyne på Hoelgaard. Rytteren kan rapportere om interesse fra flere hold.

- Jeg har småsnakket litt med et par andre norske lag, men når det er så mange i regionen og treningsgruppen min som kjører for dette laget, ville det vært dumt av meg å velge noe annet.

Men selv om andre norske lag kan få trøbbel med å lokke Daniel Hoelgaard vekk fra Rogaland, står døren mer åpen for den belgiske interessen.

- De ser veldig positivt på at jeg nå får sjansen i et lag som Øster Hus. De mener det er et godt steg i min utvikling.

PS! Tormod Hausken Jacobsen (Stavanger SK) får også sjansen hos Team Øster Hus-Ridley denne høsten. 19-åringen vant blant annet norgescupen for junior i 2012.