*Nettavisen* Sport.

Har kjørt med hodet under armen

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.koafoto.no)

Frederik Wilmann innser at han ikke har kjørt godt taktisk i de siste års NM, men i år skal han jobbe for nok en seier over proffene for Joker.

26.06.11 12:01

STATHELLE (procycling.no): Joker Meridas Frederik Wilmann begynner å bli en rutinert mann i NM-sammenheng. Når Wilmann snakker med procycling.no dagen før norgesmesterskapet i landevei tar han selvkritikk ovenfor sine taktiske evner i NM de siste årene.

- Hvis du baserer deg på tidligere NM-opplevelser, hvordan tror du dette går?

- Baserer jeg meg på ting jeg har gjort tidligere kjører jeg vel med hodet under armen i morgen også. Jeg har gjort det de siste norgesmesterskapene. Jeg rota det jo bort i fjor... i Bergen... sier Wilmann til procycling.no.

Wilmann lå lenge meget godt ann i begge mesterskapene han nevner, men tapte tittelen ved begge anledningene. Det var dog ikke fysikken som felte Viggja-gutten. Avgjørelser Wilmann tok underveis i rittet resulterte i at han kjørte seg i senk både i Bergen og i Trondheim.

- I Bergen, da spiste jeg ingenting. Det var min egen feil, juniorfeil. Spiste ikke og gikk på en smell den siste runden, brøt en mil før mål, oppsummerer Wilmann.

- Stian (Remme), Edvald (Boasson Hagen), Kurt (Asle Arvesen) og meg. Det stod mellom oss fire. Det var bare ni som fullførte, jeg kom ikke til mål engang, fortsetter han.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

- Jeg sprengte meg selv
Det var altså i 2008. Løypa i Bergen var meget hard. Kurt Asle Arvesen endte opp med gullet den gang. I fjor satt også Wilmann i en god posisjon. Han var i et avgjørende brudd med blant annet Christer Rake, som tok sølvet i rittet.

- Jeg kjørte meg opp til bruddet til Vegard (Stake Laengen). Så kjørte jeg videre. Jeg hadde ikke trengt å kjøre så hardt. Jeg kjørte altfor hardt og sprengte meg selv de siste to milene, innser Wilmann.

- Jeg burde vært litt kaldere den gangen, fortsetter han.

Foran 2011-sesongen har Fredrik vendt tilbake til Norge og Joker. Han ser ikke på Hushovd, Arvesen og Kristoff som uslåelige, men har tro på seier foran landeveisrittet.

- De er jo ikke uslåelige de, vi har vunnet NM før vi. Alex (Kristoff, nå BMC) vant, Lars Petter (Nordhaug, nå Team Sky) vant. Det er fult mulig. Sånn som det er nå så har vi flere kort å spille på, som kan vinne det løpet, mener trønderen.

- Hvor mange av Joker-rytterne kan vinne?

- Vi har fem mann, som kan... sier Frederik Wilmann.

- Nå sa jeg bare noe, så tenkte jeg etterpå. Alle kan vinne, men vi har fem eller seks mann som har vist veldig bra form i det siste, konkluderer han etter litt betenkningstid.

VI følger sykkel-NM LIVE fra klokken 13:00.

Wilmanns sjanser er store
- Et hardt løp er alltid bra, minst mulig folk på slutten. Slik blir det uansett, siden det er så langt, svarer Wilmann på procycling.nos spørsmål om hvilke rittutvikling som gagne hans kandidatur som norgesmester.

Wilmann understreker til stadighet at Joker Merida har flere ryttere å spille på i landeveisrittet. Forrige helg tok Vegard Robinson Bugge og Vegard Stake Laengen medaljer i fellesstarten for U23-ryttere i NM. Men Joker Meridas plan for søndagen vil ikke Wilmann røpe.

- Vi skal i hvert fall være med å prege løpet. Men jeg kan ikke sitte her å fortelle hvordan vi skal vinne, sier den tidligere Skil-Shimano-rytteren.

Wilmann og Joker Merida er klare for norgesmesterskapet, og slik går det når vi ber Wilmann spå NM på landevei:

- Vi kan sitte her og ramse opp hundre scenarier, men det vil ikke Frederik Wilmann, han nøyer seg med ett.

- Det blir noe sånt som i fjor, at det går et brudd. Der skal vi være representert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag