*Nettavisen* Sport.

Har kontroll på Italia-kampen

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Norge møter Italia på et tidspunkt når norske landslagsspillere tradisjonelt har slitt med formen. Stig Inge Bjørnebye er oppmerksom på faren.

08.11.04 12:57

Italiakampen spilles på Ullevaal 4. juni – flere uker etter at de internasjonale fotballigaene har avsluttet sin sesong. Tradisjonelt har de norske utenlandsproffene slitt med formen på dette tidspunktet.

Planlegger
Men assistenttrener Stig Inge Bjørnebye sier at landslaget planlegger i forhold til dette.

- Vi er veldig oppmerksomme på det. Derfor kommer vi til å ha et opplegg klare for dette. Men det rammer jo også i høyeste grad italienerne. De er jo i alle fall langt utenfor sesongen, mens vi kan ta av Tippeligaspillerne som er midt i sesongen, understreker Bjørnebye overfor TV 2 Nettavisen.

I tillegg til turneringen i Bahrain i januar skal Norge møte Malta i februar, Moldova i VM-kval i mars, samt Estland i slutten av april – før møtet med Italia 4. juni. Det er også planlagt ytterligere en privatkamp i slutten av mai.

Flere faktorer
- Nå er det flere faktorer som ligger til grunn for de motstanderne som vi skal ha neste år. Tidligere inngåtte avtaler er én faktor. Det er også vanskeligere å få attraktive motstandere enn før.

- For vårt vedkommende er det helt greit å kunne øve inn momenter mot antatt svakere motstandere, enn for eksempel å bli sparret mot en tøff motstander, understreker Bjørnebye overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.