Gå til sidens hovedinnhold

- Har lært av Northug

Emil Hegle Svendsen avslutning i jaktstarten var mistenksomt likt noe vi har sett før.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen hadde 12 sekunder opp til russeren Evgeniy Garanichev før lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

Trønderen pådro seg totalt to bom og gikk inn til en andreplass. Ole Einar Bjørndalen skjøt på seg en strafferunde på hver av de fire skytingene og var nest beste nordmann på 10.-plass.

Ingen var i nærheten av å true Arnd Peiffer, som gikk ut bare sekundet bak Evgeniy Garanichev fra start. Tyskeren skjøt fullt hus på alle skytingene og gikk inn til en klar seier.

- Tenkte på Northug
Emil Hegle Svendsen hadde imidlertid full kontroll på Garanichev i spurten om andreplassen, og parkerte russeren i ren Northug-stil. Trønderen innrømmer at han hadde Northug i tankene da han klinte til inn mot mål.

- Alle som driver på med det her, har jo studert hva han driver på med. Jeg prøvde liksom å ha han i bakhodet da jeg slo til der. Jeg har gledet meg til å spurte igjen, sier Emil Hegle Svendsen.

Til tross for at 26-åringen gikk seg opp fra tredje til andreplass på jaktstarten, følte han det gikk langt tyngre enn i sprinten på torsdag.

- Det føltes ikke så bra som på torsdag, det var mer jobbing i dag. Sist gikk det veldig lett. I dag var det jævlig tungt føre, og jeg måtte jobbe for å holde farten oppe, sier Svendsen til Nettavisen.

Tar over ledelsen
Nordmannen lå bak Garanichev opp den siste bakken og klinte til da han kom ned på flata igjen før mål. Det var helt etter planen.

- Det er perfekt for meg med en bakke og en flate etter en bakken. Konkurrentene prøver seg i bakken, så prøver jeg meg på flata når dem blir stive, eller hvis dem blir stive, gliser Hegle Svendsen.

Med lørdagens seier, tar trønderen over ledelsen i verdenscupen, uten at han hopper i taket av glede av den grunn.

- Når man sier det nok ganger til pressen at man skal vinne verdenscupen, så er det det som går rundt i hodet ditt, og ikke det du skal gjøre hver dag. Det viser jo at du er en av de beste, men samtidig så er det ikke det som avgjør rennene.

Tarjei Bøe ble nummer 20 med tre strafferunder.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken