Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen maktet ikke å være med i medaljekampen da VM på enkeltdistanser ble avsluttet søndag.

Norge gikk mot sterke Nederland i OL-byen Sotsji. Det ble tidlig klart at nordmennene hadde lite å stille opp med mot Sven Kramer og co.

Nederlands lag, som også besto av Jan Blokhuijsen og Koen Verweij, vant til slutt klart med sluttiden 3.42,03.

Det var 6,65 sekunder foran den norske trioen. Bøkko, Lunde Pedersen og Spieler Nilsen måtte nøye seg med femteplass.

Opp til Polen på tredjeplass skilte det neste 3,5 sekunder. Japan fullførte til sølv med 3.44,60.

Ingen medaljer
Dermed endte mesterskapet i neste års OL-by i Russland med et nytt resultat under forventningene.

Norges skøyteløperne reiser hjem fra sesongavslutningen uten medaljer i bagasjen. Et VM på enkeltdistanser uten norske pallplasseringer har ikke skjedd på fem år.

Sverre Lunde Pedersen var den eneste som var i nærheten av topp tre, men manglet et drøyt sekund på bronsen på torsdagens 1500 meter. Også da endte bergenseren opp med femteplass.

- Det er skuffende. Det er egentlig bare Sverre (Lunde Pedersen) som leverer, og til dels Ida (Njåtun). Ellers har det vært under pari, sa landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Savner bredde
- Alle gjør så godt de kan, men vi har litt for få løpere å spille på. Alle må ha dagen for at vi skal ta medalje. Så tøft er det, tilføyde Pedersen.

Tidligere søndag endte det norske kvinnelaget med Hege Bøkko, Mari Hemmer og Ida Njåtun på sjetteplass på kvinnenes lagtempo.

Jentene ble slått med 7,21 sekunder av Nederlands, som vant klart også der. Polen og Sør-Korea fulgte på de neste plassene.