Gå til sidens hovedinnhold

Har mesteren våknet?

I gigantoppgjøret på Old Trafford var det ett lag som imponerte.

Manchester United - Chelsea 3-0:

Ordkrigen mellom topplagene i Premier League har rast etter nyttår. Senest denne uken gikk Rafael Benitez hardt ut mot Sir Alex Ferguson og mente United-manageren klaget på alt og aldri ble straffet.

Sir Alex Ferguson har ikke sagt så mye om akkurat det, men har påpekt at han ikke regner andre enn Chelsea for å være en utfordrer til ligagullet. Det er ikke populært i Liverpool, som for tiden topper Premier League. Men etter lørdagens uavgjort mot Stoke og dagens United-seier, begynner nok flere i Merseyside-klubben å bli mer bekymret for det Manchester United gjør på banen og ikke det Ferguson sier utenfor.

Og dersom Ferguson bare frykter Chelsea i kampen om gullet, har han ikke mye å være redd for resten av sesongen.

For enklere enn det Luiz Felipe Scolari sa etter kampen, kan det neppe sies:

- Manchester United var mye bedre enn oss, sa portugiseren.

Usynlige Chelsea
For Chelsea framsto som en skygge av seg selv. Spillere som Deco, Frank Lampard, Didier Drogba og Michael Ballack var usynlige. Selv ikke da Deco ble ofret for Premier Leagues toppscorer, Nicolas Anelka, i pausen ble det særlig bedre.

United derimot virket virkelig å kjenne lukten av gullet. Det luktet svidd av taklingene og selv den hardt kritiserte Dimitar Berbatov viste prov på sine kvaliteter.

Og det var Berbatov som fikk den første virkelig store sjansen. Patrice Evra dro seg fint fri og spilte til Wayne Rooney inn i banen. Rooney flikket videre til Berbatov, som lurte bort Ricardo Carvalho med ei finte, men bulgareren klarte ikke å overliste Petr Cech i Chelsea-målet.

Fortjent ledelse
Førsteomgangen ble dominert av United, men flere store sjanser sleit de med å skape. Ikke før omgangen nærmet seg slutten, ble det farlig foran Cech. En kjapp United-corner ble tatt av Ryan Giggs. Waliseren tok med seg ballen et lite stykke, dunket den inn foran mål og Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål. Dessverre for United hadde ikke dommer Howard Webb blåst i fløyta og corneren måtte tas på ny. Uten at det hadde så mye å si.

Hjørnesparket fra Giggs gikk via hodet til Berbatov og landet på hodet til Nemanja Vidic som var kommet inn ved bakerste stolpe. Serberen som hadde vært bunnsolid bakover, gjorde ingen feil og sendte ballen forbi Cech.

Og ledelsen kom på et meget gunstig tidspunkt.

Vanvittig andreomgang
For etter pause klarte ikke Chelsea noe som helst. De få gangene laget var i nærheten av å skape noe foran Edwin Van der Sar, dukket nemlig Vidic eller stoppermakker Jonathan Evans opp.

- Chelseas ballbesittelse er veldig bra, men de kom ikke lenger enn til tjue meter og da stoppet vi dem hver gang og var meget sterke, sa Sir Alex Ferguson etter kampen.

Også i motsatt ende skulle United vise seg som svært sterke.

Først kom Patrice Evra seg rundt på kanten, slo inn og Wayne Rooney stakk foten sin mellom bena til Ashley Cole og styrte ballen i mål. 2-0 og mer skulle det bli.

For da Juliano Belletti klippet ned Ronaldo like utenfor boksen, skulle Berbatov få lønn for strevet. Ronaldo dunket frisparket inn i feltet og Berbatov stakk seg fram i feltet og sendte ballen forbi Cech.

Meget overbevisende
Chelsea hadde ingenting å komme med og United fortsatte å skape. Det ble ingen flere mål i kampen, men det var nok til at United tok en meget overbevisende seier.

José Mourinho så bekymret ut der han satt på tribunen og så sin kommende Mesterliga-motstander latterliggjøre gamleklubben.

I Liverpool satt det nok en spanjol som heller ikke likte det han så. Manchester United så nemlig ut som et mesterlag og det mot et av de sterkeste lagene i ligaen.

- Vi har en tøff måned i vente nå, med flere harde kamper. Men vi har noen spillere som spiller fantastisk bra for tiden så vi har alle muligheter, avsluttet Ferguson og tenkte sikkert det flere andre gjorde etter kampen:

Skal noen fravriste dette United-laget tittelen, skal de spille meget godt resten av sesongen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken