Gå til sidens hovedinnhold

- Har nesten aldri vært så nervøs

OL-forberedelsene er i full gang for de norske skihopperne.

Mandag startet de sin siste samling før plastbakkesesongen.

Denne uken er hele det norske landslaget samlet i tre dager i Oslo. Det er lagets siste samling før den internasjonale sesongen starter i det små med hopping på plast i ni forskjellige bakker de kommende månedene.

Mandag hadde hopperne to treningsøkter. Under den andre økten varmet de opp med fotball før turen gikk til den lille bakken (K60) i Midtstuen.

Intensiv forsesong
Onsdag blir laguttaket til de to første rennene i den hektiske sommersesongen offentliggjort. Fra 26. juli, når første renn arrangeres i tyske Hinterzarten, skal hopperne innom ytterligere sju land før avslutningen også går i Tyskland, i Klingenthal 3. oktober.

Prestisjen i plastrennene er ikke så stor i seg selv. Men som forberedelse til OL-sesongen og for å teste utstyr med tanke på Sotsji, kan den likevel bli viktig for landslagstrener Alexander Stöckl og hans elever.

Med unntak av Anders Jacobsen, som pådro seg en alvorlig kneskade mot slutten av forrige sesong, er hele herrelandslaget samlet. Hopperne gjorde unna fem-seks hopp hver under mandagens andre økt. Noen mer spente enn andre.

Prøvekanin
For Tom Hilde har ikke bare slitt med en ankelskade, som han nå kunne rapportere at ikke er noe problem. Asker-hopperen var også prøvekanin for de nye bindingene landslaget tester ut før neste sesong.

- Jeg var så nervøs som jeg nesten aldri har vært før. Jeg vet jo at det er veldig dyktige folk som står bak det her, men de er jo aldri prøvd før, sa Hilde etter to hopp med de nye bindingene.

Bindingene, som er et norsk prosjekt, løses ut på en annen måte enn andre. De skal bidra til å gi Norge et utstyrsmessig forsprang i sommer.

- Det var en veldig bra opplevelse. Det kjentes ut som et veldig godt utgangspunkt for videre testing, la Hilde til.

Flere andre på laget kan komme til å prøve bindingene etter Hilde, som også prøvde å justere sålen ved å legge inn ekstra papp under hælen.

God stemning
På treningen var stemningen blant hopperne lett og ledig. Anders Bardal, som vant verdenscupen sammenlagt i 2011/12, er eldstemann. Han mener laget trenger en veteran som ham. Og som de andre har han blinket seg ut to store mål for den kommende sesongen: Den tysk-østerrikske hoppuken og OL.

- Det er ikke så stor forskjell å forberede seg til en OL-sesong. Man vil uansett være i så godt slag som mulig. Men det er klart at det er et stort mål, sammen med hoppuken. Og da er det selvsagt topp tre det handler om, sa Bardal til NTB. (©NTB)

Kommentarer til denne saken