*Nettavisen* Sport.

Har Odd skutt gullfuglen?

Foto: Marius Torgersrud (SCANPIX)

Magnus Myklebust har allerede doblet målkontoen fra fjoråret.

21.03.10 20:51

KONGSVINGER - ODD GRENLAND 1-2:

Han spilte 23 seriekamper for Lillestrøm i fjor, og endte opp med én eneste scoring.

Dermed ble Magnus Myklebust veiet og funnet for lett for Kanarifuglene, før Odd Grenland dukket opp og sikret seg 24-åringen før årets sesong.

Og det ser ut som at Myklebust har funnet seg godt til rette i skiensklubben, i likhet med tidligere Lillestrøm-spiller Simen Brenne - som imponerte stort på midtbanen for Odd i fjor.

Søndag scoret han sitt andre mål på like mange kamper i Odd-trøya, og sørget dermed for at gjestene fra Grenland til slutt fikk med seg tre poeng mot de nyopprykkede motstanderne fra Kongsvinger.

Les også: Derfor er Mykle lykkelig

- Det var nydelig å vinne. En velfortjent seier. Vi holdt fint inn og får betalt for å spille god fotball, sier Odd-trener Dag Eiliv Fagermo til TV 2 Sporten etter kampen, mens trenerkollega Trond Amundsen i Kongsvinger ikke er like godt fornøyd.

- Den 1. omgangen er ok fra vår side, men i 2. omgang strekker vi opp og gir dem for mye rom, mener han.

Tøft spill
Vertene startet sin første hjemmekamp i Tippeligaen på over ti år på offensivt vis, uten at laget klarte å sette Arni Gautur Arason i Odd-buret på de virkelig store prøvene.

Imidlertid fikk både Morten Fevang og Steffen Hagen i gjestenes forsvar nok å smake på, etter to stygge taklinger fra henholdsvis Vidar Riseth og Olav Tuelo Johannesen. Sistnevnte ble belønnet med gult kort, mens Vidar Riseth utrolig nok slapp fra taklingen på Fevang med tilsnakk.

Ti minutter før pause skapte hjemmelaget kampens til da største sjanse, da nevnte Tuelo Johannesen mottok ballen rett foran Odd-målet.

Arni Gautur Arason reddet imidlertid mesterlig, og lagene gikk til pause med 0-0 i målprotokollen.

To forsøk
Og det spørs om ikke Dag Eiliv Fagermo hadde en aldri så liten alvorsprat med sine gutter i garderoben.

For etter en skuffende første omgang, tok gjestene over initiativet etter hvilen. Og det tok et drøyt kvarter før Magnus Myklebust altså satte inn sin andre scoring for Odd.

På sedvanlig Odd-vis ble det slått inn mot Peter Kovacs, som headet tilbake til Myklebust. Han trengte to forsøk på å sette ballen i mål, og de tilreisende Odd-tilhengerne kunne juble over ledelsen.

Kongsvinger forsøkte å svare, men den berømte spikeren så ut til å sitte i kista da Steffen Hagen kranglet inn 2-0 for gjestene fra Telemark syv minutter før full tid.

Men det skulle bli langt mer dramatisk enn som så.

Nesten for Myhre
Arni Gautur Arason var lenge usikker før kampen på grunn av en vond skulder, og to minutter før full tid måtte keeperveteranen bokse en corner rett i bena til Edier Frejd. Den svenske forsvarsspilleren satte ballen i mål, og plutselig var det kamp igjen på Gjemselund.

På overtid fikk Kongsvinger nok et hjørnespark, og Thomas Myhre ble sendt opp i forsøket på å skaffe laget ett poeng.

Og keeperen fikk faktisk en kjempemulighet til å sette ballen i mål, men misset, og Odd fikk avklart og ryddet av stormen.

Dermed kan telemarkingene konstatere at poengfangsten for sesongen er i gang, mens Kongsvinger står med to tap i gjensynet med Tippeligaen.

PS. Skuffende 2412 tilskuere var tilstede på Gjemselund på søndag for å overvære Kongsvingers hjemmecomeback i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.