Det er ingen hemmelighet at Liverpool ønsket å hente nåværende Chelsea-spiss Timo Werner da han spilte for RB Leipzig, selv om klubben aldri har bekreftet dette.

Den tyske spilleren ble gjentatte ganger koblet med de røde og det ble sagt at manager Jürgen Klopp var en stor beundrer av angrepsspillerens kvalieter.

Werner endte opp med å signere for Chelsea sommeren 2020 for snaue 50 millioner pund på et tidspunkt da Liverpool angivelig ikke lenger var med i kampen om ham.

LES OGSÅ: Melder om økende frustrasjon mot Manchester United hos de andre klubbene

I forbindelse med en rettssak i Tyskland mellom Werners agent Karl-Heinz Forster og tidligere rådgiver Murat Lokurlu, kommer det nå fram nye detaljer om en potensiell overgang til Liverpool allerede i januar 2019. Som en del av rettssaken har det nemlig blitt lagt fram flere Whatsapp-meldinger mellom partene, skriver Der Spiegel.

- Konkret tilbud

I disse meldingene, som er hentet fram som bevismateriale i saken, avsløres det detaljer rundt forhandlingene om en overgang til Premier League-klubben.

Liverpool Echo gjengir også saken, der det kommer fram at Liverpool hadde et konkret tilbud på bordet. Det skal ha vært snakk om en overgangssum på rundt 52 millioner pund til RB Leipzig og en lønn på 10,3 millioner pund i året.

Selv om forhandlingene med Liverpool skal ha vært konkrete, ifølge dokumentene som nå legges fram, så skal agent Forster ha forsøkt å styre spissen i retning av å velge Bayern München i stedet. Avtalen med den tyske storklubben skal imidlertid ha kollapset da Werner fant ut at sentrale folk i Bayern ikke ønsket ham der.

LES OGSÅ: ESPN-profil med klar melding til Solskjær: - Slutt, du er ikke Mourinho

I 2019 endte det dermed med at 25-åringen i stedet forlenget kontrakten med RB Leipzig, før han et drøyt år senere ble enig med Chelsea om en overgang.

Werner ble også koblet med Liverpool i forkant av at han valgte de blå, men det har blitt hevdet at Liverpool da ikke så det som forsvarlig å bruke så mye penger på tyskeren på grunn av den økonomiske usikkerheten covid-19-pandemien skapte.

Har slitt i Chelsea

I 2020 skal Merseyside-klubben også ha fått øynene opp for daværende Wolverhampton-spiller Diogo Jota, som de til slutt endte opp med å hente.

Den pågående rettssaken i Tyskland handler om en økonomisk uenighet mellom agent Forster og rådgiver Lokurlu og ifølge Der Spiegel er det sistnevntes advokater som har hentet fram disse meldingene som omhandler Liverpool som bevis.

LES OGSÅ: Thorstvedt fnyser av teori om Salah: - Blir for voldsomt å tenke det

Werner har slitt med å finne tilbake til sin beste form etter overgangen til Premier League og scoret kun seks ligamål på 35 kamper i sin første sesong der.

Så langt denne sesongen har tyskeren nettet én gang på seks opptredener i Premier League for Chelsea, der han nå har fått konkurranse fra Romelu Lukaku.

Angrepsspilleren har allerede blitt koblet vekk fra londonklubben og han har måttet tåle en del kritikk for sine prestasjoner siden overgangen fra RB Leipzig.