Har ristet av seg skuffelsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanix

Anders Jacobsen har lagt bak seg skuffelsen over den store nedturen i lørdagens VM-hopprenn.

23.02.09 10:39

Nå ser han fram til å gå over i den store bakken i Liberec. Der tok han sin hittil siste verdenscupseier – og den eneste i fjorårssesongen – da han triumferte under Prøve-VM.

- Anders hadde unektelig noen tøffe timer etter den store nedturen lørdag kveld. Men det ser på ingen måte ut til at han har tenkt å henge seg opp i dette. Nå ser han bare framover og er offensiv, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ut av gullkampen
Hønefoss-hopperen lå på 3. plass og var så avgjort med i gullkampen i normalbakkerennet etter et veldig bra hopp i første omgang. Men i finalen bommet han, og hadde dessuten vanskelige forhold – med den følge at han slo av ikke mindre enn 15,5 meter, fra 102 til 86,5.

Dermed raste han ned til en beskjeden 17. plass, også slått av to andre nordmenn – Anders Bardal (12) og Tom Hilde (16).

Etterpå smilte han tappert, og holdt maska på beundringsverdig vis, da han så godt han kunne prøvde å forklare hærskaren med mediefolk det som hadde skjedd. Men innvendig herjet det sterke følelser, og det var tydelig at han selvsagt var preget av dem.

Hyggelig og morsom middag
- Jeg er både fornøyd og stolt over hvordan han håndterte situasjonen etter å ha fått seg en skikkelig «trøkk». Det tar jeg som et tegn på at han ikke har tenkt å grave seg ned, men akter å snu dette til noe positivt, sier Bråthen.

- En hyggelig middag sammen med lagkameratene om kvelden gjorde godt. De hadde det riktig morsomt og fikk løst skikkelig opp stemningen. Men Anders var sliten og utladet, og la seg tidlig, legger sjefen til.

Skyldte ikke på forholdene
Ifølge sjefstrener Mika Kojonkoski hadde verken Jacobsen eller Harri Olli, som ledet etter første omgang, noen sjanse med forholdene de fikk.

– Begge fikk en umulig bakvind å hanskes med, sa finnen, som var både skuffet og frustrert etter den store nedturen.

Men Anders Jacobsen ville ikke skylde på forholdene.

- Vi driver en utendørsidrett, og da må man regne med slikt, fastslo han.

I ettertid har forholdene heller ikke vært noe tema i den norske leiren.

Ville ikke holdt uansett
- Visst var det store variasjoner i lufta, noe vi opplever rett som det er. Det gir seg positive og negative utslag for hver enkelt hopper. Denne gangen fikk det kraftige konsekvenser for Jacobsen og Olli, sier Bråthen, men er rask med å legge til:

- Når det er sagt, tror jeg hoppet til Anders ikke var teknisk godt nok, og derfor ikke ville holdt til noen topplassering uansett. Men under de vanskelige forholdene ble utslaget ekstra stort. Dermed fikk han også en langt dårligere plassering enn han fortjente etter det kjempegode førstehoppet.

- Det var kveldens beholdning for hans vedkommende, og det bekreftet at han er i form. Det gjelder bare å bli litt mer stabil, sier hoppsjefen, som ser fram til de to hopprennene i storbakken i slutten av uka med stor optimisme.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.