Gå til sidens hovedinnhold

Har ryddet i hodene til Norges gullhåp: - Det er ord som ikke hjelper

Den norske sandvolleyballduoen er i ferd med virkelig å finne formen i OL.

NORGE - NEDERLAND 21-17, 21-19

Etter varierende prestasjoner i gruppespillet, slo Anders Mol og Christian Sørum knallhardt tilbake i åttedelsfinalen ved å slå den nederlandske duoen Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i to strake sett.

Etter kampen avslører landslagstrener Kåre Mol at de har jobbet mye mentalt etter et til dels trøblete gruppespill.

Den myke sanden på Shiokaze Park har blant annet vært et tema i de første kampene, og Mol sier han har jobbet med å få de to norske gullhåpene til å glemme ting de ikke kan gjøre noe med.

- Vi har prøvd å rydde litt i hodene på guttene, og luke vekk de tingene som er forstyrrende tanker, som dyp sand og ting som ikke gir godfølelse. Det er ord som ikke hjelper i noen sammenheng. Vi skal fokusere på konstruktive tanker, så det er det eneste vi har prøvd å rydde opp i, sier han til Nettavisen.

- Det vil vi ikke ha noe av

Det var lite som vitnet om at hans egen sønn Anders var ukomfortabel med sanden søndag kveld lokal tid.

Norges kaptein har tidligere gitt uttrykk for at han ikke har følt seg helt komfortabel med underlaget, men bekrefter at teamet har tatt en runde på kammerset før cupspillet.

- Sanden er lik for alle, og vi kan fokusere og skylde på det, men det vil ikke hjelpe oss. Vi har prøvd å legge den faktoren vekk. Selv om jeg ikke digger det, er det ikke vits å legge fokus på det for da blir et problem og da er det energilekkasje, og det vil vi ikke ha noe av. Vi har prøvd å glemme sanden, og gjøre det beste ut av det, sier han til Nettavisen.

De to var strålende spill etter på mange måter å ha funnet tilbake til seg selv etter gruppespillet.

- Hver kamp lever sitt eget liv. Man vet aldri hvilket nivå man må opp på for å vinne en kamp. Men vi vet at om vi spiller som dette, blir det vanskelig å slå oss. Det er fint å ta med seg videre, sier Mol.

Komfortabel settseier

Mol og Sørum åpnet kampen glimrende, og Mol viste blant annet fram sitt fantastiske blokkspill tidlig i kampen.

- Komfortabel seier i det første settet. Den startet til Norge var helt fantastisk. Variert og veldig bra angrepsspill av Anders, sa Discovery-kommentator Jan Kvalheim etter at det første settet var sikret.

Også det andre settet startet meget godt sett med norske øyne, men den nederlandske duoen spiste seg inn i kampen.

Et serveess fra Mol til 15-13 ga Norge ekstra momentum i kampen, og sørget for en to poengs ledelse.

- Den hoppserven har han trent mye på det siste året. Den er hard og den er velplassert, kommenterte Kvalheim, mens trener og far Kåre Mol jublet på tribunen i Shiokaze Park.

Nederland nektet å gi noe gratis og kjempet seg opp på 18-19, men en elendig serve sørget for matchball til Norge.

Mol forsøkte å avgjøre kampen med et serveess, men misset, men Norges kaptein gjorde opp for seg da han smashet inn 21-19 og norsk seier.

Nå venter sannsynligvis den russiske duoen Ilya Leshukov/Konstantin Semenov for Mol og Sørum. Russerne slo det norske laget i gruppespillet, som nå får mulighet til å ta revansj om russerne slår Chile i sin åttedelsfinale mandag.

- Det blir moro. Vi har lyst til å ta revansj på russerne og har stått bra mot dem tidligere. Nå begynner vi å finne rytmen i spillet vårt. Jeg tror de passer oss bra, sier Sørum.