RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Har scoret 15 av Starts 35 mål

Sist oppdatert:
Start kjemper for å unngå nedrykk. Samtidig kjemper Ole Martin Årst om toppscorertittelen.

START - BRANN 3-1:

Start har mildt sagt hatt en begredelig sesong i Tippeligaen. Laget har slitt i bunnen av tabellen store deler av året og nedrykket har stadig rykket nærmere.

Mandag var sørlendingene nesten nødt til å ha tre poeng, da Brann kom på besøk. Dette var gulltrener Mons Ivar Mjeldes første møte med gamleklubben som trener.

Det åpnet forrykende og Brann tok tidlig ledelsen, men takket være noen effektive minutter klarte vertene å snu kampen. Dermed er det kun fire poeng opp til trygg plass.

Fredrikstad på plassen foran har imidlertid én kamp mindre spilt. Brann på sin side har falt litt av i medaljekampen og ligger nå som nummer seks med 39 poeng.

Brennhet Årst
Til tross for at Start ligger nest sist på tabellen og kun har scoret 35 mål denne sesongen, er Ole Martin Årst for alvor med i kampen om toppscorertittelen i Norge.

Veteranen satte nemlig inn sitt 15. seriemål for sesongen i mandagens kamp og ligger dermed likt med Rosenborgs Rade Prica, når fire serierunder gjenstår.

- I dag går han foran som en hærfører. Vi snakket litt om det på forhånd og han viser seg som den hærføreren han skal være, sier Start-trener Mjelde til TV 2 om 37-åringen.

- I dag vinner vi fortjent. Vi begynner å se ut som et kjekt fotballag. Vi spiller langs bakken og det er gøy å se på. Vi får en vanvittig dårlig start og reiser oss, det står det respekt av, sier han.

Med kun fire serierunder igjen kan imidlertid Mjelde-effekten ha kommet for sent på Sørlandet.

- At det kan være for seint, får vi ikke gjort noe med. Min jobb er å skape glede og humør i hverdagen. Og sørge for gode treninger. Vi må bare ta det steg for steg, sier Mjelde.

- Vi ser tendenser nå og vi tar disse stegene. Det er nesten som om sesongen har begynt på nytt for oss nå, avslutter han.

20 sekunder
Det åpnet med et brak på Sør Arena. Allerede etter 20 sekunder sørget Branns Kim Ojo for kveldens første nettkjenning.

Spissen ble spilt igjennom med Start-keeper Kenneth Høie. Burvokteren var på halvdistanse og Ojo kunne enkelt vippe ballen inn i nettet. En marerittstart for vertene.

Den friske åpningen ga lovnader om et fyrverkeri av en fotballkamp, men etter scoringen roet det seg betraktelig. Ikke før mot slutten av første omgang ble det på nytt liv.

I det 39. minutt ble Espen Hoff headet nydelig gjennom av Ole Martin Årst. Den tidligere Lyn-spilleren gjorde ingen feil alene med keeper og plutselig var lagene like langt.

Men Start hadde mer å by på før dommeren fikk blåst for pause. Bare fire minutter etter utligningen fikk Ole Martin Årst hodet på ballen og kampen var snudd. Mjelde kunne juble.

Ny rask scoring
Da lagene kom på banen igjen etter hvilen, hadde ikke vertene glemt igjen målteften i garderoben. Fire minutter ut i andre omgang var det nemlig duket for Starts tredje fulltreffer.

Espen Børufsen kriget til seg ballen på rundt 16 meter og kom seg inn i feltet. Start-spilleren prøvde lykken og ballen forsvant inn bak Brann-keeper Piotr Leciejewski. 3-1!

Begge lag hadde store muligheter til å påvirke resultatet ytterligere i løpet av de resterende minuttene av andre omgang. Hjemmelaget hadde de største sjansene.

Ole Martin Årst var en konstant trussel for Brann-forsvaret, mens Espen Søgård, Børufsen og Mads Stokkelien også hadde muligheten til å pynte på resultatet.

For Brann var Rudolph Austin som vanlig en sentral figur, mens også Diego Guastavino var et uromoment. Innbytter Maxi Bajter testet også skuddfoten, uten uttelling.

Til tross for mange sjanser og god underholdning ute på Sør Arena i løpet av de siste 45 minuttene, ble det aldri flere mål. Dermed kunne Start innkassere tre uhyre viktige poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere