RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har scoret 80 mål på tre år

Foto: Andersen, Ståle/Scanpix
Sist oppdatert:
Har du ikke merket deg navnet Kenneth Kvalheim, er det sannelig på tide å gjøre det.

30-åringen scoret alle fem målene for Notodden i søndagens 5-2-seier over Sparta i Sarpsborg. Nå er han toppscorer i Adeccoligaen med 19 mål, tre mer enn Thiago Martins i Bodø/Glimt.

- Han har scoret 80 mål for Notodden på tre sesonger, forteller trener Jan Halvor Halvorsen til Nettavisen.

Det har nok flere Tippeliga-lag bitt seg merke i. Uten at det bekymrer Halvorsen.

- Det er ingen fare for at han blir solgt. Han har kontrakt med oss, og vi er ikke avhengig av å selge spillere. Det ble jeg lovet da jeg tok jobben. Vi holder på å bygge opp et lag i Notodden, sier Halvorsen.

Iskald i boksen
- Hva slags spillertype er Kvalheim?

- Han kan være borte i lange perioder, men er utrolig iskald i boksen. Han skal ikke ha store sjanser før han scorer. Kenneth er venstrebeint, men scoret to av målene mot Sparta med høyre.

Selv er han fornøyd med tilværelsen i det ambisiøse adeccoligalaget. Men hvis Vålerenga skulle finne ut at Kvalheim kan løse osloklubbens spissproblemer, er ikke Kvalheim fremmed for å lytte til et eventuelt tilbud.

Tippeligaen et mål
- Tippeligaen har alltid vært et mål. Jeg skjønner at noen sikkert ser på alderen og føler at det er en hindring. Men jeg føler at jeg er i min beste form. Det er mange som spiller til de er 37-38 år, og jeg har vel minst en tre-fire sesonger igjen, sier moldenseren til Nettavisen.

(Se de fem scoringene her)

190974

- Så det er bare å ringe, ler han.

Søndagens femmålskamp er naturligvis et av høydepunktene i karrieren, men Kvalheim gledet seg aller mest over de tre poengene. De sikret i praksis at Notodden spiller i Adeccoligaen også neste sesong. Da åpner klubben også et nytt stadion.

- Det blir nok litt lettere stemning på treningsfeltet nå enn hvis vi hadde tapt. Det er veldig jevnt i førstedivisjon. Vi berget mest sannsynlig plassen nå, tror Kvalheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere