BEITOSTØLEN (Nettavisen): Norge har sannsynligvis aldri hatt en større idrettsstjerne enn Petter Northug. Det var tilløp til totalt kaos da skikongen torsdag satte av en halvtime til norske medier.

Seansen kunne ses direkte på både NRK, TV 2 og VG Nett. I minuttene før 24-åringen entret podiet, ble legenden Oddvar Brå, pappa John Northug og trener Morten Aa Djupvik intervjuet på direkten på hver sin kanal samtidig.

Så kom en strålende opplagt Northug – og leverte varer som vitner om ar han er i verbal toppform før sesongen, som altså innledes med 15 km fristil på Beitostølen fredag.

Det meste handlet naturligvis om det sportslige, og det kommer vi tilbake til. Men han ble også, ikke overraskende, konfrontert med et par utenomsportslige ting.

Som for eksempel at kjæresten Rachel Nordtømme stiller opp lettkledd i siste utgave av bladet MANN.

- Jeg har sett henne lettkledd før, så for meg var det ikke en like stor nyhet som for deg, konstaterte han tørt.

Nei til Solskjær
På pressekonferansensen fikk Northug også lest opp en sms presseansvarlig Claes-Tommy Herland hadde fått fra den nytilsatte Molde-treneren Ole Gunnar Solskjær.

Der ble Northug invitert på trening med Molde (Aker er som kjent tungt inne i både Molde FK og langrennslandslaget).

- Vi må få testet om du kan bli mitt første kjøp, var det humoristiske budskapet.

Dessverre for Solskjær, blir det imidlertid ingenting av. Northug er lojal mot Mosvik som spiller og Rosenborg som supporter.

- Jeg vet ikke om jeg kan si at det frister. Jeg har en klausul med Mosvik om at hvis vi rykker ned, så er jeg forpliktet til å fortsette der i ti år.

- Men det er bra for norsk fotball at Ole Gunnar blir trener i Molde. Jeg kjenner allerede nå at jeg gleder meg til neste fotballsesong, sa Northug.

To år sterkere på ett år
Så er vi framme ved det som handler om langrenn, altså det Northug har gjort og skal gjøre for å sanke hjem enda flere seirer og gullmedaljer i en sesong som altså har VM i Holmenkollen som det store høydepunktet.

Og det ser lyst ut. Northug er intet mindre enn superoptimist.

- Jeg føler meg to år sterkere enn i 2009. Og jeg tror kanskje jeg er enda mer sulten i år. VM på hjemmebane hjelper veldig mye på det, sier Northug – som har ett gull som mål, selv om han naturligvis håper å kunne kopiere suksessen fra Liberec-VM i 2009 der han tok tre gull.

Et av tiltakene som skal bidra til å sikre gullet, er altså den ekstreme skjermingen fra mediene. For om pågangen på Northug er enorm, er silen omtrent helt tett.

Northug merker rett og slett lite til oppstyret.

- Veldig lite hysteri
- Jeg føler det er veldig lite hysteri – mindre nå enn noen gang. Jeg må takke for at jeg får ha sånne pressekonferanser, det betyr at jeg kan konsentrere meg om det som er viktig for å kunne gå fort på ski og prestere i VM, sa Northug.

Konfrontert med at Bjørn Dæhlie satt i timevis i intervjuer med pressen, og likevel sanket gullmedaljer som blåbær om høsten, svarte han følgende:

- Jeg er ikke så god som Bjørn Dæhlie.

Nettavisen kommer garantert tilbake med mer om Petter Northug i løpet av de neste dagene!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!