RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

Har snakket ut med sjefen

Sist oppdatert:
Norges største skiskyttertalent har prøvd å få orden på problemene.

ÖSTERSUND (Nettavisen): Den 22 år gamle trønderen hadde skyhøye målsettinger før lørdagens VM-sprint. Unggutten var lenge med i medaljekampen, men tre bom på siste stående gjorde at han falt ned til en 12.-plass – med tredje beste langrennstid. Søndag gikk han også fort, men ble igjen offer for svak skyting - og beholdt plassen.

Torsdag går han normaldistansen, 20 kilometer.

På rett spor
- Jeg har prøvd å få orden på sakene de siste dagene. Jeg har hatt en gjennomgang med Kjell Ove (Oftedal, landslagstrener, red. anm.), hvor vi har snakket ut om de tanker og følelser jeg har sittet inne med vedrørende skytingen. Jeg har rett og slett ikke klart å holde fokus på det jeg skulle så langt i mesterskapet; skytingen, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

22-åringen, som av mange blir betegnet som den «nye» Bjørndalen, tar selvkritikk på at jobben i forkant av verdensmesterskapet ikke har vært den beste.

- I januar falt blinkene av seg selv. I ettertid ser jeg at jeg ikke har brukt nok tid på å holde skyteformen ved like. Ingenting kommer av seg selv, sier unggutten.

- Har du lært av dine feil?

- Ja! Dette kommer ikke til å gjenta seg.

- Men fortsatt beholder jeg målsettingen om en individuell medalje. Det skal jeg klare, sier han offensivt.

- Selvstendig gutt
Landslagstrener Kjell Ove Oftedal sier dette om sin unge elev:

- Emil har høye ambisjoner, han vil fryktelig mye. Når det derfor ikke går som han håper i starten, er det fort gjort å glemme alt det gode han har gjort før mesterskapet. Det er dessuten viktig å tenke på at han har to 12.-plasser. Det er ikke dårlig. Han er en selvstendig ung gutt, som har mye å lære. Det er derfor viktig å få ham til innse fakta og roe ham litt ned, sier Oftedal til Nettavisen.

Les alt om VM i skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere