Gå til sidens hovedinnhold

Har Sonja-finta klar

Om tre uker skal Stian Jenssen spille kamp mot Vålerenga. Til kampen har 30-åringen, som spiller på Heia Tufte, øvd inn sin egen helt spesielle Dronning Sonja-finte.

Ammerud/Romsås: Det var i sommer da Jenssen satt og surfa på nettet at han kom over Heia Tufte sine hjemmesider. TV Norge søkte folk til reality-programmet som ikke var interessert i fotball, og som var villige til å trene. Og da var ikke 30-åringen, som er bosatt på Romsås, vond å be.
- Jeg er overhodet ikke interessert i fotball, og jeg tenkte at det hadde vært genialt om jeg ble tvunget til å trene, smiler Jenssen som tidligere har vært medlem av SATS. I første rekke som støttemedlem.
- Men jeg meldte meg ut for noen år siden. Det ble for dyrt når jeg ikke trente der, fortsetter Jenssen.

Gangsperre i en uke

Men Jenssen innrømmer at det ikke bare har vært lett å komme seg på trening og kjøre på for fullt.
- På den andre samlingen ble vi kjørt steinhardt - i tre år, selv om det bare var halvannen time. Jeg klarte ikke å gå på en uke. Jeg satt bare og spiste paracet og ynket meg, fortsetter mannen fra Hammerfest som mener han ble tatt ut til å delta i programmet fordi han tidlig viste at han ikke alltid er like stø på beina.
- Vi sprang, sprang og sprang. Jeg snublet og landet i en søledam. Da jeg skulle reise meg, fløy jeg på trynet ned i den igjen. Jeg måtte krype opp. Jeg er jo litt klønete. Det har jeg alltid vært, ler Hammerfest-mannen.

Erik Thorstvedt

Laget som begynte å trene sammen i slutten av juni, har ennå ikke scoret ett eneste mål i en offisiell kamp. Laget trenes av Erik Thorstvedt og spillerutvikler i Groruddalen Ballklubb, Klaus Pettersen. Pettersen synes det er utrolig å få jobbe med Thorstvedt, men spilleren og treneren er litt uenige når det gjelder utfallet av den første kampen laget spilte. En kamp de tapte 10-0.
- Da jeg gikk av banen, tenkte jeg - oi, vi er flinke. Jeg synes vi gjorde en bra prestasjon. Det var jo første kampen vår, sier Jenssen.
Men Pettersen er ikke helt enig.
- Det var fullstendig kaos. Det kunne vært verre, jeg vet bare ikke helt hvordan, ler Pettersen som i motsetning til Jenssen lever og ånder for fotball.
Men en ting er de enige om - om fem år bør de begynne å score mål, og Pettersen utelukker ikke at det er nettopp Jenssen som setter ballen i mål.
- Når Stian er foran mål, går han rett på, og når han er i form hender det han tupper ballen rett i hjørnet.
Men når det kommer til Stians svakheter på fotballbanen, blir Pettersen litt i tvil. På hvor han skal begynne.
- Hmmm... Nei. Jo. Han er glad i å røyke. Det går på bekostning av utholdenheten hans, ler Pettersen.
Men Jenssen selv har ingen planer om å endre på oppladningen som består av en kopp kaffe og en røyk.
- Man får jo energi av kaffe. Det er nå i hvert fall midt inntrykk, ler Heia-Tufte deltakeren som lover en ting. Vinner de mot Vålerenga, stumper han røyken. På dagen.
Og Jenssen er godt forberedt til kampen som skal spilles i slutten av oktober. Han har til og med øvd inn sin egen helt spesielle finte. Dronning Sonja-finta.
- Den skal jeg bruke mot Vålerenga. Jeg løper bare mot spilleren, så stopper jeg litt, peker til siden og sier: Se, der er dronning Sonja, så går jeg den andre veien, forklarer Jenssen.
Men så blir han litt i tvil. Han må nok tenke seg om etter en annen person som står på sidelinja. En finere dame som Enga-spillerne virkelig ville snudd seg etter. Hvem det blir, må vi vente og se. Men uansett - finta heter Sonja-finta.

Frimerke på Rekdal

- Hvem som er treneren til Vålerenga? Jenssen tenker seg godt om før han omsider bryter ut:
- Åh jo, det er han idiotiske Rekdal-fyren. Åh, jeg håper han skal spille. Da skal jeg dra trusa hans langt opp. Også skal jeg være frimerke på han, flirer Jenssen.
Og etter den kampen er det over og ut for Heia Tufte laget. Men de to utelukker ikke at de kommer til å fortsette.
- Jeg har allerede blitt spurt om jeg vil trene laget etterpå. Det blir trist når det er over. Det hadde vært spennende å følge dem, innrømmer Pettersen.
- Du skal ikke se bort fra at jeg fortsetter. Jeg kan jo ikke slutte når leken er god, smiler Jenssen som har lært en god del om fotball siden han startet.
- Offside? Det er når Thorstvedt står på sidelinja og roper offside det, ler Jenssen før han begynner på den mer innviklete forklaringen. For reglene - de har han lært seg.

Det er mulig det ligger et talent i gutta, men det ligger veldig godt gjemt
Erik Thorstvedt

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien