Gå til sidens hovedinnhold

Har sprudlet i sesongåpningen: - Det gir oss en liten boost

Med ni mål på de to første kampene viser Vålerenga-spillerne at de har skumle hensikter om å gjenta fjorårssesongen.

INTILITY ARENA (Nettavisen): Fjorårets serie- og cupmester Vålerenga er blant lagene som også i år er ventet å kjempe helt i toppen av Toppserien.

Med seks poeng og ni scoringer på to kamper har Oslo-laget fått den starten de hadde håpet på.

Sist lørdag ble det en knusende 4-0-seier over byrival Lyn, etter at de sesongdebuterte med å slå Avaldsnes 5-3.

Etter at tirsdagens treningsøkt var gjennomført på solfylte Intility Arena tok Nettavisen seg en liten prat med noen av spillerne for å høre om deres tanker rundt årets sesong.

Drømmer om 200 scoringer

I desember 2020 ble Elise Thorsnes bekreftet klar for Vålerenga etter en sesong i Avaldsnes, der hun endte med åtte mål i serien totalt. VIF er den sjette toppserieklubben i rekken for 32-åringen, som i tillegg til Avaldsnes tidligere har vært innom både Arna-Bjørnar, Røa, Stabæk og LSK.

Med to scoringer sist mot Lyn er den norske landslagsprofilen nå oppe i rekordstore 180 scoringer.

- Det er alltid kjekt åpne målkontoen i serien. Jeg hadde egentlig bare lyst til å gå ut på der og prøve å få vist litt av det jeg er god på. Jeg har starta på benken i de to første kampene, og hadde egentlig bare et mål om å vise at jeg fortjener en plass, forteller Thorsnes til Nettavisen.

På herresiden er det den tidligere Rosenborg- og Tromsø-spilleren Sigurd Rushfeldt som holder rekorden i den øverste divisjonen. Den tidligere målmaskinen stoppet imidlertid på 172, noe Thorsnes passerte underveis i fjorårssesongen.

Og drømmen videre? Å nå den magiske 200-grensen.

- Det er absolutt målet. Kan jo håpe at det skjer i år, men jeg må jo få 200 før jeg gir meg i hvert fall, sier en bestemt Thorsnes.

Les også: Rundens lag i Toppserien: Runde 2

- Ser bra ut totalt sett

En som også har vist målteft i sesonginnledningen er landslagsspiller Synne Jensen. Etter at 25-åringen åpnet målkontoen i første seriekamp mot Avaldsnes, ble det to nye scoringer mot Lyn.

Med tre mål og 7,5 på NTB-børsen er det nettopp Jensen som er kåret til månedens spiller i Toppserien i mai.

Hun er også sammen med Thorsnes de to fra Vålerenga som er tatt ut i Martin Sjögrens landslagstropp som etter den tredje serierunden skal møte Sverige og Nederland.

Med tanke på sesongstarten er Jensen godt fornøyd med både egen innsats og laget totalt sett, selv om hun er tydelig på at det fortsatt er tidlig i sesongen.

- Det har vært en god start. Selv om vi har scoret mye så har det har variert litt, men totalt synes jeg det ser bra ut, sier toppscorer Jensen til Nettavisen.

- Gir oss en liten boost

Lagvenninne Celin Bizet Ildhusøy påpeker at ting lover godt da Vålerenga har fått en bedre sesongstart enn i fjor. Da det ble tap for Sandviken i seriepremieren.

- I fjor tapte vi jo i første seriekamp, så det her er egentlig ikke noe vi forventa. Vi forventa kanskje å vinne begge, men ikke med så mye mål. Så det er positivt og gir oss en liten boost, sier Ildhusøy til Nettavisen.

Ildhusøy har de siste årene bemerket seg i norsk fotball med sine tekniske ferdigheter og finesser. Det 19 år gamle stortalentet forteller at hun ønsker å bli enda mer produktiv i form av målpoeng og sette opp lagvenninnene.

Les også: Sjögren gleder seg over utviklingen i Toppserien: - Helt avgjørende

Hun er imidlertid tydelig på at hun har tatt store steg den siste tiden.

- Jeg er bedre enn i fjor og man ser jo utviklingen på så kort tid, under et år egentlig. Så jeg er veldig fornøyd med meg selv, selv om jeg ønsker å score enda flere mål, sier Ildhusøy.

Ny runde på lørdag

Til helga venter et Kolbotn-lag uten poeng for Vålerenga.

- De har fått en del nye spillere fra i fjor. Jeg har ikke skikka så mye på dem, men på papiret har vi et bedre lag, så det er absolutt et lag vi skal slå. Men vi har ting vi skal jobbe med vi og før vi er der vi skal være, sier Thorsnes før lørdagens kamp.

Det oppgjøret viser Nettavisen, som alle andre kamper i Toppserien, på Direktesport.no.