Gå til sidens hovedinnhold

Har tapt 400 mill på fotball

Kjell Inge Røkke er fotballfrelst, men hans engasjement i Molde og Wimbledon har kostet ham nærmere en halv milliard kroner.

Kjell Inge Røkke kom inn som en snill onkel og reddet Molde fra konkurs i 1992. Etterhvert øket interessen for å være involvert i fotball. Han kjøpte opp Premier League-klubben Wimbledon og skulle gjøre londonklubben til en storklubb.

Men suksess kjøpes ikke for penger og manglende suksess koster penger. Wimbledons nedrykk fra Premier League kostet dyrt. Det samme har Moldes høye lønnsbudsjett og varierende resultater.

400 millioner

Ifølge VG har Røkkes samlede utgifter på sine fotballklubber kommet opp i over 400 millioner kroner.

I øyeblikket pøser han inn 20 millioner kroner årlig i Molde for å sikre driften av klubben.

- Fotball er ikke noe man kan investere seg til topps i, selv om penger har en del å si, sier administrerende direktør i Molde, Espen Silseth, til VG.

I bunnen

Også Vålerenga-investor John Fredriksen og Lyn-eier Atle Brynestad har hatt store utlegg på fotballen.

Siden 1996 har Fredriksen brukt nærmere 80 millioner kroner på Vålerenga. Hvor mye Brynestad har brukt på Lyn er usikkert, men i 2000 og 2001 skal han ha punget ut med 30 millioner kroner.

Alle tre klubbene, som investorene skulle gjøre til utfordrere til Rosenborg, sliter nå i bunnen av Tippeligaen. Nå skal kursen stakes ut på ny. Pengene har ikke alltid vært benyttet like lurt

- Det tror jeg kan være et poeng. Det er klart vi kunne ønsket å ha gjort andre valg, men det er lett å være etterpåklok. Nå må vi prøve å bli mer og mer lik Sogndal. Før har vi kanskje prøvd å ligne mer på Liverpool, sier Silseth.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted