Gå til sidens hovedinnhold

Har tjent 600 mill. på Mesterligaen

Rosenborg har håvet inn mer enn en halv milliard kroner på ti sesonger i Europa. Nå venter minst 75 nye millioner.

Med til sammen 5-0 over finske Tampere United er Rosenborg kvalifisert til Mesterligaen for 11. gang.

NA24 - din næringslivsavis

Fra godt informert hold får NA24 anslått at de ti tidligere deltakelsene har innbragt rundt 600 millioner til Rosenborg-kassen.

- Det anslaget virker rimelig, og inntektene har jo også økt de siste årene, sier professor og ekspert på fotballøkonomi Arild Hervik ved Høgskolen i Molde.

Lerkendal-klubben vant bortekampen mot Tampere United hele 0-3, og fulgte opp på hjemmebane. Nå suser nye 75 til 120 millioner kroner inn på kontoen.

Milan tjente 315 mill.
Og klarer RBK å bli ett av de to klubbene i gruppen som går videre, så blir beløpet langt større. I fjor håvet vinnerlaget, AC Milan, inn vel 315 millioner kroner, mens lille PSV Eindhoven tjente rundt en kvart milliard på å havne blant de åtte beste.

- Jeg ønsker ikke å kommentere tallene før vi er klare for Mesterligaen. Dette opptar oss ikke så mye før vi er der, sa Rosenborg-direktør Nils Skutle til NA24 før den avgjørende kampen.

Han minnet om tapet for Sandefjord i cupsemifinalen i fjor høst. De fleste trodde på lett avansement. Men vestfoldingene vant 2-5 på Lerkendal.

- Det kan glippe om vi er litt avslappet eller ubestemt. Vi skal klare dette, men da må vi ha maks fokus. I alle år har vi vært gode på å være steinfokuserte, kommenterte Skutle.

20-25 mill. i bonuser
Hva har så ti år med mesterligaspill tilført klubben?

- Rosenborgs europeiske suksess har gitt laget finansielle muskler til å skaffe seg og lønne de beste spillerne i Norge. Dessuten er det attraktivt å spille for klubben siden en god del av inntektene utbetales som bonus, og i tillegg er jo Mesterligaen et godt utstillingsvindu for talentene, sier professor Hervik.

Etter hva NA24 får opplyst, sitter Rosenborgs utvalgte igjen med vel en tredjedel av nettoinntektene på deling. Med andre ord innkasserer spillerne gjerne 20 til 25 millioner kroner på suksess i Europa.

- Jeg tror de kommer seg greit videre i kveld, sier styreleder i Norsk Toppfotball og Start-investor Ernst Ravnaas.

Og legger til:

- Mesterligaspillet gir Rosenborg inntekter som ingen annen norsk klubb er i nærheten av. Det har ført med seg en profesjonalitet og økonomi som gjør at RBK ligger et hestehode foran de andre lagene.

Les alt om kampen hos Nettavisen

Saken er oppdatert med onsdagens resultat torsdag formiddag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis