*Nettavisen* Sport.

Har vært manager i snart 30 år

Trodde du Ole Gunnar Solskjær kun har vært fotballsjef i en sesong så tok du feil.

06.11.11 12:37

Ole Gunnar Solskjær har vært manager i store deler av sitt liv, men det har stort sett vært gjennom dataspill. Som ivrig dataspiller har han spilt de aller fleste fotballspill og har fulgt serien med managerspill fra SI Games siden den spede begynnelsen:

- Jeg har spilt masse «Championship Manager» og «Football Manager» de siste årene. Nå får jeg prøve meg selv også, sa Solskjær før han tok over Molde.

Ole Gunnar Solskjær ble født i Kristiansund i 1973, og begynte sin fotballkarriere for Clausenengen. I 1994 gikk han til Molde før han i 1996 ble kjøpt av Manchester Unitd.

Han var i den engelske klubben som spiller fram til 2007. I 2008 tok han over reservelaget til Manchester United før han ble Molde-trener før årets sesong.

I et intervju med Max utdyper han sin bakgrunn som Football Manager nærmere:

HTML EMBED

- Jeg har spilt masse «FM» opp gjennom årene, men etter at jeg ble reservelagstrener selv, så ble det ikke så mye tid sa han på samme pressekonferanse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det første Football Manager-spillet, som da het Championship Manager, kom i 1992. Det var 10 år etter det første Football Manager-spillet, som kom i 1982. Blant annet for Commodore 64.

Selv om spillene nå har samme navn er likheten kun at begge er footballmanagerspill ettersom det gamle spillets navn ble solgt da SI Games skiftet spillutgiver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Så, da er vel spørsmålet. Hvem er den neste manageren som sitter på gutterommet hjemme?

Den siste utgaven av Football Manager heter Football Manager 2012.

PS! I en simulert cupfinale mellom Brann og Aalesund vant Rekdals gutter 3-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.