Har vært på 301 Brann-kamper på rad

Alexander Osdal (30) har sett samtlige obligatoriske Brann-kamper siden sommeren 1997.

15.06.06 17:13

Det har så langt blitt 301 kamper på rad for Brann-entusiasten. Og trolig er det ingen i landet som kan matche en slik ubrutt rekke. Ikke nok med det - Alexander har ikke gått glipp av en eneste hjemmekamp siden 1993.

Alle feriedagene i Brann
- Det handler om prioriteringer. Raske biler har jeg erstattet med et busskort fra Gaia, sier 30-åringen, som til daglig jobber på ICA sitt lager i Blomsterdalen. Her jobber han ikke mer enn at han får tid til å følge Brann.

- Bruker jo alle feriedagene mine på Brann da. Men heldigvis har jeg en sjef som har partoutkort på Stadion. Kunne vel egentlig levert inn terminlisten til sjefen hver vår, men det blir alltid noen forandringer. Dessuten skal jo Brann i e-cup i år, så her må jeg flytte noen feriedager igjen, sier Alexander.

Kanskje 1000?
Etter at han så alle Brann-kampene høsten 1997, fant Alexander ut at han ville prøve å få med seg alle kampene i 98. Etter 45 kamper på rad ble målet satt til hundre kamper på rad.

- Nå er det bare blitt rutine, og jeg har ikke noe mål lengre. Kan selvsagt nå 1000 kamper, men det gjør jeg ikke før om 20 år

Alexander er rask med å svare når spørsmålet om de største opplevelsene med Brann kommer.

- Det var seier over PSV i 1996, semifinalen i cupen hjemme mot Lillestrøm i 95 og cupfinalen 2004. De verste opplevelsene gidder jeg ikke ramse opp

- Men hva er den verste borteturen du har vært på da?
- Det må ha vært turen til Brügge i Belgia i 1996. Jeg tok tog begge veier og brukte 75 timer på toget. Det var ganske kjedelig. Jeg liker hjemmekampene best for å si det slik, sier Aleksander som ofte er en av en håndfull på de lengste borteturene. Mot Grasshoppers i Sveits i 1997 var han faktisk den eneste bortesupporteren som dukket opp.

Alexander ser også de fleste treningskampene.

- Reiser du til La Manga også?

- Nei, jeg er da ikke helt idiot...

- Hvordan går det med Brann i år da?
- Jeg er vel av den nøkterne typen og tippet Brann på 6.plass før dennes sesongen. De ligger godt an og bør klare en bronsemedalje. Men jeg tror Rosenborg kommer sterkt utover sesongen.10 poeng er ikke mer enn to tap og to uavgjort og det kan fort Brann klare, sier en sjelden rase - en nøktern optimist av en Brann-supporter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.