Solberg kjørte søndag inn til tredjeplass i Rally Australia, kun slått av de to finske Ford-førerne Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala.

Spydeberg-mannen var 44,8 sekunder etter vinner Hirvonen totalt, og cirka halvminuttet bak Latvala. Med det endte han opp på pallen for andre gang denne sesongen. Den første tredjeplassen sikret han seg i Rally Sardinia i mai.

- Jeg er veldig fornøyd fordi jeg har ventet lenge på dette. Teamet har gjort en veldig god jobb, og det er stort å få opp farten igjen, sa Solberg etter rallyet ifølge WRC.com

36-åringen vant sin eneste fartsprøve i rallyet på SS4 fredag. Storebror Henning Solberg endte på 14.-plass sammenlagt med en tid som var over 32 minutter svakere enn vinnerens.

HTML EMBED

Krasj for Loeb og Ogier
De to franskmennene som har dominert i rallysirkuset i år, Sébastien Loeb og Sébastien Ogier, kjørte begge av veien allerede fredag. Dermed var Citroën-duoen tidlig ute av kampen om de beste sammenlagtplasseringene, og for første gang siden årets første WRC-konkurranse, Rally Sweden, var det ingen av de to som sto øverst på listene til slutt.

Siste dag på den australske østkysten ble for øvrig preget av at Jari-Matti Latvala sakket ned på farten for å la lagkamerat Mikko Hirvonen ta over sammenlagtledelsen.

De to Ford-førerne hadde åpenbart en avtale om at sistnevnte skulle vinne for å fortsatt ha en liten mulighet i rally-VM sammenlagt.

- Dette føles helt fantastisk, og var et viktig resultat for laget og mine muligheter til å vinne mesterskapet, sa Hirvonen.

Tok innpå VM-lederen
Med triumfen «Down Under» kappet 31-åringen Loebs forsprang i VM-sammendraget til 15 poeng. Hirvonen synes det var riktig av lagkompisen å slippe ham forbi på rallyets siste dag.

- Jeg må rette en stor takk til Jari-Matti for at han senket farten. Jeg er tilbake i kampen, men vi må jobbe veldig hardt for å kjøre fortere på asfalt, konstaterte Hirvonen.

De to neste løpene i World Rally Championship foregår i Frankrike og Spania på nettopp asfalt.