*Nettavisen* Sport.

Har vunnet 14 finaler på rad

Han har vunnet 14 finaler på rad, og bare tapt to av sine 46 siste kamper. Roger Federer heter verdens soleklart beste tennisspiller i øyeblikket. Les mer og se bilder her.

10.01.05 14:45

Roger Federer begynte 2005 på samme måte som han avsluttet 2004-sesongen. I suveren stil. I Qatar-turneringen i forrige uke tapte han ikke serven sin en eneste gang. Han tapte helller ikke noe sett, og vant finalen overlegent over stakkars Ivan Ljubicic. 6-3, 6-1 ble settsifrene.

Roger Federer er verdens utvilsomt beste tennisspiller i øyeblikket. Han er kort og godt konge. Han behersker alle sider ved spillet, er alltid i mental balanse, han er rask, spenstig, i tillegg til at han har alle slagene i tennisboka på repertoaret.

Selv om Federer vant helgens finale, var han en lettet mann etter seieren. Samme ord brukte han da Tony Roche, etter mye om og men, sa ja takk til å bli Federers nye trener. Federer har lagt sitt beste tennisår bak seg – uten trener, og mange har lurt på hva sveitseren egentlig skal med en trener. Han kan jo alt.

Spørsmålet er også hvilke mål han skal sette seg. Å vinne fire Grand Slam-turneringer i en og samme sesong blir sett på som nærmest umulig, men hvis ikke 2005 skal bli en nedtur for Federer, er kanskje det et naturlig mål.

- Den mentale utfordringen kommer til å bli tøff, innrømmet Federer i forrige uke.

Søndag fløy Federer til Australia for å begynne forsvaret av fjorårets tittel i Australian Open. Verdenseneren spilte bare kveldskamper i Qatar, og er spent på hvordan han vil takle varmen i Australia.

- Jeg må bli vant til den. Det vil føre til at ballen spretter annerledes, sier han.

Federer har vunnet 23 titler så langt i sin karriere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.