RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har vunnet tre av de fire siste

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Kroatia har superstjerner på hver eneste spillerplass, men Norge har vunnet tre av de fire siste oppgjørene mot stjernelaget. Følg kveldens kamp direkte fra klokken 20.15.

Kroatia er regjerende verdens- og olympisk mester, og har vært verdens desidert beste håndball-landslag de siste årene. Playmakeren Ivano Balic ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2003, mens høyrekanten Mirza Dzomba ikke står tilbake for noen. Uansett hvilken spillerplass du tar for deg i Kroatias startsjuer, så finner du en av verdens beste spillere i denne posisjonen.

Best i verden
- De er etter min mening det beste landslaget i verden. Jeg synes de spiller fantastisk håndball, og har fantastiske spillere på alle plasser. Men de er ikke bare gode enkeltspillere. De spiller også utrolig godt sammen, sier Glenn Solberg til TV 2 Nettavisen.

Også helt bakerst er kroatene godt forspent. Venio Losert og Vlado Sola er begge blant verdens aller beste målvakter.

- De er meget gode, men de kan variere. Jeg vil heller si at de er matchvinnere enn jevnt gode. Sola er en sånn type som kan stå dårlig i en lang periode, og når det drar seg til, så kommer han med en del viktige redninger, sier landslagssjef Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Losert ble skadet tidligere i mesterskapet, og er trolig ikke med mot Norge. Det er heller ikke høyre backen Peter Metlicic, som også er skadet.

God statistikk
Ivano Balic sliter også litt, og blir spart dersom han ikke trengs på banen. Men Norge går ikke på banen med luen i hånden. De har en god statistikk mot kraotene de siste sesongene.

- Vi har slått dem i tre av de fire siste kampene, faktisk, men det er bare i to av dem de har hatt fullt lag. Men det er i treningskamper. Nå skal vi gjøre det i et mesterskap, og de spiller for semifinale, forklarer Pettersen.

Spillerne lar seg ikke blende av store navn. Det er på banen kampen skal avgjøres.

- Vi har også store navn. Vi har mange gode spillere vi også, så vi har ingen grunn til å gjemme oss unna, sier Preben Vildalen.

Han er redd for at folk skal la seg lure til å tro at Kroatia er uslåelige, på bakgrunn av resultatene de siste åren.

Underdogs
- Så gode er de ikke. Det er små marginer. Det er ikke et hav ned til oss, vi er gode vi også, sier han.

Kaptein Solberg har i hvert fall tro på at han kan lede den norske skuta til seier.

- Det er vist tidligere at underdogs har slått de beste. Vi får satse på det, og håpe på det beste, sier han.

Følg den TV 2-sendte kampen direkte fra klokken 20.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere