Haraldseid ordnet Molde-seier da angrepsprofilene sviktet

DEN SATT! Kristoffer Haraldseid (til venstre) jubler over 1-0-målet for Molde mot Mjøndalen.

DEN SATT! Kristoffer Haraldseid (til venstre) jubler over 1-0-målet for Molde mot Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Høyrebacken banket inn matchvinnerscoringen, hans første mål i Eliteserien på tre sesonger.

13.05.19 01:41

MOLDE - MJØNDALEN 1-0:

Erling Moes tabelltoppende Molde-lag brukte lang tid på å spille seg til de store målsjansene, men fikk opp dampen i andreomgangen hjemme mot nyopprykkede Mjøndalen.

Allerede etter et par minutter av den andre halvdelen ble Molde tilkjent straffe av dommer Trond Ivar Døvle. Foranledningen var at spydspiss Leke James deiset ned i kunstgresset i 16-meteren til Mjøndalen.

Angrepsmakker Ohi Omoijuanfo blåste imidlertid straffesparket høyt over mål.

Ohi skjøt seinere knallhardt i stanga, etter at James også hadde fått en stor sjanse noen minutter før. Nigerianerens forsøk ble blokkert i siste liten.

Sjelden vare

Det måtte en offensiv høyreback til for å skyte hull på nullen til gjestene fra Mjøndalen.

Kristoffer Haraldseid kom på et dypt løp inn i boksen til bortelaget, og 25-åringen tok fint ned den lange pasningen fra Ruben Gabrielsen.

Deretter banket Haraldseid til med venstrefoten og sendte ballen under MIFs innlånte keeper fra Molde, Mathias Eriksen Ranmark. Målet var den tidligere Haugesund-backens første i Eliteserien siden 27. august i 2016.

- Det blir jo en slitekamp. Jeg synes vi har kontroll. Det er ikke så mye rart de skaper mot oss. Men vi skaper vel ikke riktig nok i dag vi heller. Vi har noen store som vi kunne ha satt. Men alt i alt, så er det veldig fortjent at vi stikker av med tre poeng, sier Molde-trener Moe til Eurosport.

- Jeg liker å se at motstanderen kommer hit og legger opplegget etter oss. Det vet vi at vi har satt en støkk i folk, og da er vi på offensiven med en gang.

- Så at de begynner å legge opp spillet etter oss, og planlegger i russebussen hvordan de skal gjøre det, det liker jeg, tilføyde Moe med et glimt i øyet.

Den siste kommentaren var et lite stikk til Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som lørdag kveld spøkefullt delte et videoklipp der han angivelig festet sammen med russen i Molde.

Uttelling for massivt press

1-0 kom etter et vedvarende Molde-press. Det ble til slutt ble for mye å håndtere for Mjøndalen og lagkaptein Christian Gauseth. Sistnevnte er moldenser selv.

Blåtrøyene fra Romsdalen er nå oppe i 19 poeng på Eliteseriens åtte første kamper, og topper fortsatt tabellen. Tre poeng skiller ned til Odd. Skienslaget, som har en kamp mindre spilt, snudde bortekampen mot Tromsø til seier søndag.

Mjøndalen fikk justert seg litt høyere opp i banen, og spilte seg til noen halvsjanser etter Moldes scoring. Men de var aldri skikkelig nær en utligning. Noen dødballer på tampen var hele beholdningen. Avslutningene satt dog ikke der de skulle for de brune og hvite.

Mjøndalen faller til en tabellplass litt under midten med åtte poeng på de sju første kampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.