Hard dag for Tutta

Foto: AFP/Scanpix

Suzann Pettersen fikk ingenting gratis på tredjerunden i Canadian Open, men klamrer seg fast i seierskampen.

Golfproffen var nummer tre etter halvspilt turnering på St. Charles Country Club i Winnipeg – etter to identiske runder tre slag under par.

Lørdag kveld måtte Pettersen, akkurat som lørdag, jobbe hardt etter en tung start på dagen. Etter ni spilte hull var Oslo-jenta to slag under over par, men tre birdies ispedd en ny bogey på veien tilbake til klubbhuset reddet par for dagen.

Håpet lever
Dermed lever håpet om å kopiere fjorårsseieren i Canadian Open i beste velgående. Pettersen var nemlig ikke alene om å slite i Winnipeg lørdag kveld.

Ledende Michelle Wie måtte også nøye seg med par på runden, og dermed er det fortsatt fire slag mellom de to.

– Slitsom dag, følte meg ikke altfor komfortabel, oppsummerte Tutta på sin egen hjemmeside.

Etter at dagens 18 hull var unnagjort, satte 29-åringen kursen for treningsbanen i håp om å finne den gode følelsen foran den avgjørende finalerunden.

– Etter en god natts søvn skal jeg virkelig gå ut og gjøre mitt aller beste. Så får vi se hvor det fører meg, fastslo Tutta.

Håper på vind
Tutta deler tredjeplassen med koreanske Na Yeon Choi og Jee Young Lee – alle seks slag under par etter tre runder. Foran seg på resultatlista har de nevnte Wie og ytterligere en koreansk spiller, Jiyai Shin. De to deler ledelsen.

I kveld skal det hele avgjøres. I potten ligger haugevis med prestisje – samt en solid slump penger. Premierpotten i Canadian Open er på hyggelige 15 millioner kroner.

Suzann Pettersen jakter samtidig sin første seier på ett år. Oslo-jenta har ikke vunnet en turnering siden seieren i Canada i fjor.

Avslutningsrunden søndag kan imidlertid bli en kamp mot flere enn Wie og Shin.

– Forhåpentligvis får vi litt vind, som holder myggen unna. I dag hadde var det en hel armé av dem der ute, sa Tutta lørdag. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag