Costaricaneren står uten kontrakt foran 2012-sesongen – og en rekke klubber skal den siste tiden ha meldt sin interesse for 23-åringen. Særlig i Sverige synes FFK-profilen å være et hett navn, og sistemann på banen er i så måte Helsingborg.

Overfor lokalavisen Helsingborgs Dagblad innrømmer klubbens sportsdirektør, tidligere Stabæk-spiller Jesper Jansson, at navnet til Borges står på blokka.

- Jeg har fulgt ham lenge. Vi får se hvilken vei det går, vi har hatt noen løse samtaler med ham, sier Jansson.

Flere tilbud
Helsingborg jakter på forsterkninger i midtbaneleddet – og tidligere Elfsborg-spiller Daniel Nordmark skal være høyaktuell. I likhet med Borges er også han 23 år, men sportsdirektøren avviser at han ser på to like spillertyper.

- Jeg ser Celso Borges mer som en hengende spiss, sier han.

HIF må uansett belage seg på kamp om costaricanerens underskrift. Borges skal ifølge lokalavisen ha tilbud fra både Belgia og Østerrike – og nylig skrev Aftonbladet at også den svenske serietoeren AIK er på banen.

Borges-agent Javier Cordon bekreftet interessen.

- Vi har vært i kontakt med AIK. De er en av klubbene som er interessert, sa han.

Ut av Skandinavia?
Spørsmålet er likevel om de svenske beilerne må se langt etter 23-åringens signatur.

- Planen er å dra utenfor Skandinavia, å finne en klubb som passer Celsos spillestil. Men vi vet også at han har et stort navn i Skandinavia, så man vet aldri, sa Cordon videre.

Borges selv har de siste ukene vært hjemme i Costa Rica – og har ønsket seg en pause fra funderingene rundt framtida. Dermed gjenstår det å se hvor FFK-profilen havner.

Intet Prica-nytt
I Helsingborg sitter man ikke rolig og venter på en avklaring. Jesper Jansson jobber kontinuerlig med å skaffe forsterkninger, og RBK-spiss Rade Prica har en rekke ganger vært koblet til gamleklubben.

I den saken er det imidlertid intet nytt.

- Det er det samme som tidligere. Han har kontrakt der oppe i Rosenborg, og vi forhandler ikke, sier den tidligere Stabæk-spilleren til hd.se. (ANB)