Gå til sidens hovedinnhold

Hard konkurranse i VM i Optimistjolle

Kristoffer Rosmo (14) er for tiden i Langkawi i Malaysia for å delta i VM Optimistjolle. Målet er topp 100 for unggutten.

Oslo: 30. desember 2010 startet VM i Malaysia. Mesterskapet går over en uke og Kristoffer Rosmo fra Nordstrand har gjort sakene bra så langt.

– Kristoffer startet mesterskapet med en 70. plass av 240 deltakere. Etter tre dager ligger han totalt på 140. plass, sier far og Klassekaptein Optimist Bundefjorden Seilforening, Dag Rosmo, på telefon i Malaysia.

Høyt nivå

Kristoffer Rosmo fra Nordstrand er en av Norges fremste seilere i Optimistjolle og han seiler til daglig i Bundefjorden Seilforening.

Optimistjolle er med avstand den største entypeklassen (alle seiler med lik båt) i Norge og i verden for øvrig og Kristoffer Rosmo kvalifiserte seg til mesterskapet ved å bli blant de fem beste i Norges Cup våren 2010.

I Malaysia har Kristoffer tatt nivået bra og målet er å bli blant de hundre beste.

– Nivået er ekstremt tøft. Det er annerledes å seile her i Asia enn med de nordiske forholdene vi har. Så målet til Kristoffer er topp hundre. Klarer han det er han helt i toppen blant de nordiske deltakerne, sier Dag Rosmo.

Sterk lagprestasjon

De norske deltakerne var også med i lag-vm, hvor 43 land stilte med lag. Her tok Norge en meget sterk 9. plass.

– Dette er det beste Norge har gjort i lag-VM noensinne. Dette var moro både for oss publikummere og for deltakerne. Vi var det beste nordiske laget og det er vi strålende fornøyd med, sier Dag Rosmo.

Mandag hadde Kristoffer Rosmo seilt sju av totalt 15 seilas. Tirsdag var det pause, før de blir tre dager med konkurranse. På slutten strykes de to dårligste resultatene og man kårer en vinner.

– Dette er stor opplevelse for de som er med, avslutter Dag Rosmo.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen