Gå til sidens hovedinnhold

Hardt straffet i NM

Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på øvre halvdel av lista i skiskytter-NM.

Det ble ingen store overraskelser på fredagens NM-sprint i skiskyting for kvinner på Simonstranda. Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt to fulle hus, og tok gullet to sekunder foran Tora Berger – som pådro seg én strafferunde i stående.

Synnøve Solemdal, som imponerte avslutningsvis i verdenscupen, tok bronsen.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Men det var også knyttet spesiell spenning til to kjente fjes i startfeltet – landslagsjentene i langrenn, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie.

Ni bom for Brun-Lie
Og det var førstnevnte som klarte seg desidert best. Uhrenholdt Jacobsen traff to ganger på hver av de to seriene, og måtte med andre ord gå seks strafferunder.

Det holdt til en 25.-plass for sprintverdensmesteren fra 2007. Med 55 jenter til start, betyr det at hun klarte øvre halvdel av resultatlista med god margin.

Det gjorde derimot ikke Celine Brun-Lie. Njård-jenta holdt riktig nok klart høyere fart i sporet enn venninnen fra Heming, men fikk det mildt sagt ikke til å stemme på standplass.

Hun fikk riktig nok ned en blink i stående, men med ni bom havnet hun på 37.-plass.

Gull til Svendsen
I herresprinten ble det favorittgull til verdens beste skiskytter, Emil Hegle Svendsen. Langt mindre ventet var det at ukjente Henrik L'Abée-Lund stakk av med sølvet.

Bronsen gikk til Alexander Os.

Verken Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold eller Tarjei Bø deltok.

Lørdag er det fellesstarter på Simonstranda.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her