RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: - En mann å bli glad i

Sist oppdatert:
Åge Hareide blir varm i røsten når han tenker på Ole Gunnar Solskjær.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag smalt nyheten om at Ole Gunnar Solskjær legger opp som en bombe i Presse-Norge. Det vil si: mange hadde regnet med at dagen ville komme på et mye tidligere tidspunkt, men det er ikke lenge siden han bedyret at han skulle fortsette sin kamp for å komme tilbake på både Manchester United og landslaget.

- Vemodig
Mange ville naturlig nok ha tak i Hareide på en slik dag, og han åpnet like godt tirsdagens pressekonferanse – der han skulle presentere landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Moldova og Hellas – med å kommentere dagens største nyhet.

- På mange måter er det vemodig å miste en god norsk fotballspiller, en av de beste og mest kjente. Ole Gunnar har hatt en vært spesiell karriere i en spesiell klubb, noe som er veldig få forunt, men han kan se tilbake på en fantastisk karriere. Han har vært med på mye, sa Hareide.

Landslagssjefen var mannen som tilbake i 1994 hentet Ole Gunnar Solskjær fra Clausenengen til Molde. Deretter bar det til Manchester United to år senere.

Og resten er altså historie.

Målbevisst og eksemplarisk
- Hadde jeg sagt i 1996 at han skulle bli husket som en matchvinner i finalen av Mesterligaen, så ville mange ha ledd av meg. Men helt siden jeg traff Ole Gunnar, så har han vært målbevisst og et eksempel til etterfølgelse for mange. Han satte seg mål og jobbet hardt for å nå dem. Han var veldig eksemplarisk. En mann å bli glad i, sa Hareide.

- Som trener kan du samle på triumfer, men egentlig så samler du mest på mennesker og de guttene du har vært nær i din tid som trener. Ole Gunnar har vært helt i særklasse. I måten han gjennomførte treninger på, måten han var på i garderoben. Du føler at du har noe igjen for å være fotballtrener rundt slike mennesker, fortsatte han.

Håper å få nytte av ham
Hareide tror fremtiden fremdeles er lys for Ole Gunnar Solskjær.

- Han vil helt sikkert gjøre stor nytte for seg. Jeg får håpe vi får nytte av ham også, men han uansett se tilbake på noen fantastiske år som fotballspiller. Jeg vil bare ønske han lykke til videre.

Del dine tanker om Ole Gunnar Solskjær i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere