*Nettavisen* Sport.

Hareide: - Seier ikke nok

Egil Drillo Olsen mener at seier holder for å skape begeistring. Landslagssjef Åge Hareide er ikke helt enig.

23.05.06 11:28

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Hareides handlingsplan før EM-kvalifiseringen er klar nok. Han vil gjenvinne tilliten til landslaget. Han vil at du skal digge Norge. Han vil at du skal tro sterkt på at Norge kan komme til EM.

Egil Drillo Olsen tror løsningen på tillits-problemet er enkel nok.

- For å gjenvinne tilliten må man vinne fotballkamper, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Seier ikke nok
Men Hareide er ikke helt enig.

- Vi vant en viktig kamp mot Moldova i fjor høst. Den sørget for at alt var opp til oss selv før bortekampen mot Hviterussland. Og vi gikk jo så til play off før vi spilte mot Hviterussland. Likevel opplevde vi da en debatt rundt landslagets spillestil. Det sa meg en ting – at det er viktig hvordan det ser ut. Hvis ikke det ser bra ut så vil det alltid være en diskusjon rundt landslaget. Derfor må vi få frem igjen entusiasmen, løpsstyrken, duellkraften, det å spille fotball, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Resultatet i seg selv er ikke nok, oppsummerer han.

- Men hva annet enn seier vil du da se mot Paraguay?

- Vi må tørre mer. Vi må få orden på det offensive spillet vårt. Jeg tror kanskje vi har vært for utydelige i spillemønsteret vårt. Vi er blitt engstelige. Vi er blitt for resultatfokusert. Derfor har vi falt ut av det mønsteret vi egentlig vil være i, sier Hareide.

Og fortsetter:

- Vi har vært bedre mot de beste enn mot de lagene som er dårligere. Italia for eksempel. De ville gjerne kontre mot oss. Det passet oss bra. Hviterussland og Skottland spilte på en annen måte. Da sliter vi med kontringsfrykten. Vi må håndtere det bedre fremover. Det handler om å tørre, sier han.

Hareide etterlyser konsentrasjon i det defensive spillet, og stor fart og et direkte angrepsspill. Han vil se det hele tiden. Også i EM-kvalifiseringen.

- Da jeg overtok så tapte vi ikke før vi møtte Italia i VM-kvalifiseringen. Da ble det plutselig alvor. Da tapte vi den viktigste kampen. Vi må være klar på at det viktigste er å vinne mot Ungarn når EM-kvalifiseringen starter. Ikke mot Senegal.

Martin Andresen er mye enig med sjefen.

- Vi har vært ganske gode på å kontre, men vi må bli bedre på å føre kamper. Vi må bli bedre mot etablert forsvar, sier han.

Gjerne en tunnel
TV 2-ekspert Mini Jakobsen etterlyser rett og slett litt mer samba.

- Fotball er en opplevelsesgreie. De som er på Ullevaal eller ser kampen på TV, de vil ha en god opplevelse. Det handler om noen lang pasninger, noen korte, tunneler, dueller, målsjanser og mål. Noe av det i hvert fall. Det er ingrediensene for en god kamp.

Onsdag får vi svaret på om Mini, Andresen og Hareide får det de ønsker.

TV 2 sender Norge-Paraguay direkte fra 19.00 onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.