RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: - Sult er viktig

Sist oppdatert:
LONDON (TV 2 Nettavisen): - Sult er viktig. I denne kampen var det ikke alle som hadde den sulten, spesielt blant de etablerte, fastslo Åge Hareide etter 2-2 mot Australia.

AUSTRALIA – NORGE 2-2: Norge var heldige som klarte 2-2 mot Australia på Craven Cottage i London tirsdag kveld. Morten Gamst Pedersen reddet uavgjort da han skrudde et frispark fra høyrekanten rett i mål 20 minutter før slutt.

- Vi var sinnssykt dårlige i perioder, erkjente Thomas Myhre etter kampen.

- Et fantastisk år
Hareide forklarte det med at kampen kom etter at sesongen egentlig var over for mange av spillerne. Og at en privatlandskamp ikke nødvendigvis gir alle den rette tenningen.

- Sult er viktig. Ikke alle hadde den sulten her, spesielt blant de etablerte. Men sånn er det, sa Hareide - og kostet på seg et smil.

Han har tross alt god grunn til å smile. Norge stoppet på åtte seirer, fire uavgjorte og kun ett tap under Hareides første år som landslagssjef. På disse 13 kampene har Norge scoret 29 mål.

- Det er jeg veldig godt fornøyd med. Det har vært et fantastisk år. Jeg må takke spillerne for det. Og jeg tror også at 2005 kommer til å bli et veldig fint år.

40 minutters venting
Det 28. og 29. målet satt imidlertid langt inne. Australia skapte de fleste sjansene og styrte det meste av spillet på Craven Cottage tirsdag.

Det tok 40 minutter før Norge skapte sin første sjanse. Men det var verdt ventetiden. Morten Gamst Pedersen mottok ballen på venstrekanten, og slo en intelligent pasning fram til Magne Hoset.

Hoset klemte til på direkten, og traff bra nok til at Mark Schwarzer ga retur på skuddet. Steffen Iversen satte ballen i åpent mål. Men ledelsen varte ikke lenge.

Svarte umiddelbart
Australia satte umiddelbart inn en offensiv, og burde utlignet da Harry Kewell fikk et flott innlegg fra Mark Viduka, men Liverpool-spillerens heading ble parert mesterlig av Thomas Myhre.

Utligningen kom i Socceroos neste angrep. Marco Bresciano fikk stå uforstyrret med ballen like utenfor Norges 16-meter, og fant etter hvert den åpningen han så etter. Kippen fram til Tim Cahill var millimeterpresis. 24-åringen skjøt på direkten, og satte inn sitt sjuende landslagsmål.

12 minutter inn i andre omgang tok Australia ledelsen. Mark Viduka og Lucas Neill samspilte, og Neill endte opp med ballen godt inne i Norges 16-meter. Blackburn-backen fikk ballen videre til Josip Skoko idet han ble taklet.

Skoko bredsidet ballen i mål fra åtte meter, utagbart for Thomas Myhre.

Gode løp
Morten Gamst Pedersen sørget som nevnt for 2-2 med sitt frisparkmål 20 minutter før slutt.

- Det er ikke første gang jeg scorer fra den posisjonen. Det var gode løp i feltet, som forstyrret keeperen. Både Magne (Hoset) og Steffen (Iversen) var nesten borti ballen. Det gjorde det vanskelig for keeperen, forklarte Gamst Pedersen overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere