Hareide: - Utrolig stolt

Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Viking-treneren var en lettet mann etter lagets første hjemmeseier for sesongen.

17.06.11 00:15

VIKING - BRANN 3-0:

VIKING STADION (Nettavisen): Med kun en seier på Tippeligaens ti første kamper - og ingen hjemmeseiere - var det endelig duket for en festaften på Viking stadion torsdag kveld.

- Endelig ble det seier igjen. Den smakte fantastisk godt, sier Viking-trener Hareide til Nettavisen etter kampen.

Den siste tiden har vært en hektisk periode i Jåttåvågen, med både krisemøter og en Egil Østenstad som annonserte at han kom til å fratre sin stilling som sportsdirektør i Viking.

- Hardt og tøft
- Det har vært hardt og tøft den siste tiden og derfor smakte seieren ekstra godt, forteller Hareide.

Unggutten Yann Erik de Lanlay, som av en lokal jury ble kåret til Vikings beste for tredje gang denne sesongen, var i likhet med sjefen utrolig lettet etter seieren i kveld.

- Det var fantastisk med seier i dag. Vi har slitt lenge og jeg har fått en del kommentarer, så det har helt klart vært tøft, sa 19-åringen.

Med hele syv midtbanespillere ute på grunn av landslagsoppdrag, skader og karantene, måtte Viking bruke mange urutinerte og unge spillere i kveldens kamp.

- Jeg er utrolig stolt over alle spillerne i dag, spesielt de unge, fortalte Hareide

- Viktigst at vi vant
Den store helten fra vestlandsderbyet, Bengt Sæternes, tok ikke helt av selv om han puttet tre mål mot sin gamle klubb.

- Det viktigste i dag var at vi vant, hvem som scoret har ikke så mye betydning. Dette var utrolig viktig for klubben, forteller Sæternes etter kampen.

Sist Sæternes scoret tre mål i samme kamp, var nettopp for dagens motstander Brann. Det var i 2007 mot Vålerenga og da vant Brann Tippeligaen. Da var altså laget hans i en helt annen situasjon enn det Viking er i dag.

Sæternes var derfor fornøyd med å ha åpnet målkontoen sin i Tippeligaen denne sesongen, og mente at målene ikke kunne kommet på et bedre tidspunkt.

- Dette er nok de viktigste målene jeg har scoret på en god stund, mener 36-åringen

Viktig for selvtilliten
Med hans hat trick i kveldens kamp, er Sæternes Vikings foreløpige toppscorer i Tippeligaen denne sesongen. Det setter han pris på.

- Mål er helt klart viktig for selvtilliten, både for meg og resten av laget. Det første målet ga oss helt klart mer energi og motiverte oss. Jeg føler også det andre målet rett før pause løftet oss i andre omgang, forteller egersunderen.

Selv med seier i dag, ligger fortsatt Viking sist på tabellen og må fortsatt kjempe hardt for å seg komme over nedrykksstriden.

- Viking er en klubb med ambisjoner og det er klart at vi ikke har prestert bra nok de siste sesongene. Selv om vi vant i dag har vi en lang vei å gå, mener Bengt Sæternes.

Den veien kan bli kortere for Viking med seier i neste kamp, allerede på søndag mot Stabæk i Telenor Arena.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.