*Nettavisen* Sport.

Hareide avventer Carew-straff

Landslagssjef Åge Hareide har fått med seg rabalderet rundt John Carews snyteepisode i tyrkisk fotball, men vil foreløpig avvente situasjonen før han eventuelt tar kontakt med Besiktas-spissen.

02.03.05 12:19

John Carews snyte-episode i Tyrkia har skapt store overskrifter i hele Europa, og Åge Hareide har registrert hendelsen. Han befinner seg for tiden på La Manga for å følge de norske Tippeliga-klubbenes treningskamper.

- Jeg har fått med meg skriveriene rundt hendelsen, men har ikke fått sett TV-bildene ennå, opplyser Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Carew-kontakt
Hareide varsler imidlertid at han vil følge etterspillet av snyte-episoden nøye. Landslagssjefen utelukker heller ikke at han kommer til å kontakte Carew for å høre spissens versjon av hendelsen.

- Akkurat nå avventer jeg situasjonen før jeg eventuelt tar kontakt med John Carew. Fotballforbundet i Tyrkia skal se på saken, og først etter det får vi se hva som skjer videre. Så jeg vil avvente en eventuell straff før jeg foretar meg noe mer, forklarer den norske landslagstreneren.

Fotballforbundet i Tyrkia bekreftet overfor TV 2 Sporten i går at de vil etterforske saken og opprette en disiplinærsak mot den norske landslagsspissen. En dom i disiplinærkomiteén vil komme neste tirsdag, etter at alle partene har fått uttalt seg i saken.

Forsvarer Carew
TV 2s fotballekspert Ivar Hoff forsvarer John Carew. Han har sett bildene som rullet på TV 2 Sporten i går, og mener alle er uskyldige til det motsatte er bevist.

- Jeg velger å tro på mennesker når de forteller ting. Sier Carew at han er uskyldig, tror jeg at han forteller sannheten, sier Ivar Hoff til TV 2 Nettavisen.

Visepresident Celin Ônen i det tyrkiske fotballforbundet mener de har bildebeviser for at Carew har brutt reglene for «fair play».

Uenig med Flod
Det er ikke Ivar Hoff helt enig i.

- Alt har med kamerasetting og slike ting å gjøre. Bildene kan ikke fortelle at dette var en bevisst handling av John, mener Hoff.

Besiktas-spissens agent og rådgiver Per A. Flod har forsvart Carew. Agenten sa til TV 2 Sporten at Carew ikke snøt seg med vilje på motspilleren.

Men Hoff hører ikke på Per A. Flod.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (c) copyright Sakaryaspor/TV 2 Sporten

- Jeg er aldri interessert i å høre hvor Per A. Flod snyter seg, eller hva han sier, for å si det sånn. Jeg er kun interessert i å høre John Carews versjon i denne saken, fastslår TV 2s fotballekspert.

- Truer ikke karrieren
Han mener det er for tidlig å spå om snyte-hendelsen under søndagens kamp mot Sakaryaspor kommer til å true Carews fremtidige karriere i Besiktas.

- Det blir rent hypotetisk. Først når en eventuell straff er klar, får vi svarer på det, mener Hoff.

Se snyteepisoden på web-TV her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag