RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide bekymret for Solli

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Jan Gunnar Solli ble vraket og satt på benken i seriestarten. Det bekymrer Åge Hareide.

Norges landslagssjef hentet selv Jan Gunnar Solli til Rosenborg da han var trener der. 23-åringen (Solli fyller 24 kommende tirsdag) er en spiller Hareide har stor tro på.

- Han har et stort potensial som fotballspiller. Han har et internasjonalt steg, han spiller med kraft, og han har veldig gode holdninger i forhold til det han driver med, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

Bekymret for Ødegaard også
Solli startet på innbytterbenken da Rosenborg spilte 2-2 mot Aalesund, og fikk bare spille de 25 siste minuttene. Hareide innrømmer at dette bekymrer ham.

- Jeg kan ikke gjøre noe med Rosenborg. Jeg legger meg ikke opp i hva de gjør. Og jeg tror heller ikke han blir på benken så lenge. Men selvfølgelig er det ikke heldig, erkjenner Hareide.

- Det samme gjelder Alexander Ødegaard. Han er ikke med i troppen på grunn av manglende spilletid i Rosenborg, legger Hareide til.

Kritiserer ikke Rosenborg
Ødegaard kjemper om spilletid med Thorstein Helstad, Øyvind Storflor, Frode Johnsen, Daniel Braaten og Harald Brattbakk. Alle disse er med i landslagsdiskusjonen. Men alle kan ikke spille samtidig – og dermed svekkes valgmulighetene til landslagsledelsen.

- Vi må ikke være negative mot Rosenborg fordi de har en stor stall. Det gjør at det blir et veldig bra nivå på treningene deres, og det kan også være bra for en spillers utvikling. Og det er viktig for norsk fotball å ha et flaggskip.

Men:

- Får du lite kamper i løpet av en hel sesong, mister du et helt utviklingsår, fastslår Hareide.

Gamst taklet motgangen
Han trekker fram Morten Gamst Pedersen som et eksempel på en spiller som har taklet lite spilletid på riktig måte. Gamst satt på benken i Blackburn i et halvt års tid, men scoret flittig da han først fikk sjansen.

- Gamst hadde stagnert om han ikke hadde fått spilletid i Blackburn. Det er viktig for utviklingen. Stig Inge (Bjørnebye) og jeg var veldig bekymret for Gamst, forteller Hareide.

Bjørnebye skyter inn:

- Mark Hughes (Blackburns manager, journ. anm.) ville ha info om Gamst, han hadde bare sett ham på trening og følte at han ikke visste nok om ham. Vi foreslo at han måtte få prøve seg, at han hadde gode nok ferdigheter. I ettertid har Hughes ringt og takket oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere