*Nettavisen* Sport.

Hareide benker Iversen

Foto: (foto: scanpix)

Steffen Iversen ble benket fra start i Rosenborgs kamp mot Lyn i helgen. Det blir han trolig i onsdagens landskamp også.

23.05.06 15:07

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Norge møter VM-klare Paraguay på Ullevaal onsdag. For Norge er kampen en viktig test før EM-kvaliken i begynner i høst.

Ut fra tirsdagens trening å dømme tyder alt på at Frode Johnsen spiller fra start sammen med John Carew på topp for Norge.

Johnsen har vært bra for Rosenborg så langt denne sesongen, og selv om Steffen Iversen har scoret flere mål, ser alt ut til at Hareide velger Johnsen som Carews spissmakker.

Carew ser ut til å være det klare førstevalget.

Ringrevene og formspillerne Martin Andresen og Tommy Svindal Larsen ser også ut til å få spille sentralt på Norges midtbane. Det er ingen stor overraskelse, med tanke på nivået de har ligget på i Tippeligaen denne sesongen.

Arne Sandstø, Odds trener, uttalte før forrige serierunde da Odd Grenland og Brann braket sammen i Skien, at Andresen og Svindal Larsen var på et helt annet nivå enn konkurrentene denne sesongen.

Og Åge Hareide er tro mot sin egen filosofi om å la formspillere få sjansen. Det gjelder ikke minst for Johnsens vedkommende.

Hareide har for vane å drille førsteelleveren i den siste spillsekvensen på trening dagen før kampdagen, og utfra det å dømme, starter Norge med følgende lagoppstilling på Ullevaal Stadion onsdag kveld:

Thomas Myhre - Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Morten Gamst Pedersen - Frode Johnsen, John Carew.

Kampen begynner klokken 19, og du kan se den direkte på TV 2. Du kan også følge den direkte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.