Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - Fantastisk av Tromsø

Landslagssjef Åge Hareide er mektig imponert over at Gutan sensasjonelt slo ut Galatasaray av UEFA-cupen.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte.

Gutan spilte 1-1 i Istanbul, og er videre til gruppespillet med 2-1 sammenlagt over det tyrkiske storlaget. Stephen Ademolu ga TIL ledelsen etter 33 minutter, mens Hakan Sükür utlignet i det 77. minuttet. Tyrkerne puttet Tromsø under massivt press mot slutten, men klarte ikke å score de to målene som ville sendt Gala videre.

- Norsk tradisjon i Tyrkia
- Veldig sterkt, og den største verdien ligger i at Tromsø nå får gruppespill og er sikret flere internasjonale kamper, sier landslagssjefen til TV 2 Nettavisen.

Hareide påpeker at tyrkiske klubber sliter med nordmenn.

- Dette har vi tradisjon for, både Rosenborg og Vålerenga har gått opp sporene for Tromsø. Men kveldens resultat er en veldig god prestasjon.

- Outstanding inspirasjon
Styreleder Tryge Myrvang mener seieren er en perfekt 85-årsgave for klubben som jubilerte for 14 dager siden. Selv turde han ikke følge matchen på nettet mer da hjemmelaget utlignet i det 77. minuttet.

- Rett og slett fantastisk. Dette er en sportslig prestasjon som er helt outstanding. Vi blir smågutter mot Galatasarays ressurser og tradisjoner, men seieren viser hvor langt man kommer med nordnorsk vilje og tæl.

Til helgen kommer serieleder Start til Alfheim og møter et TIL som kjemper om fortsatt eksistens i eliteserien.

- Vi får det tøft, men kveldens seier er en klar inspirasjon som vi må ta videre. Nå må hele Tomsø stille opp og gi Gutan skikkelig trøkk mot Start.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken