*Nettavisen* Sport.

Hareide ferdig i Helsingborg

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det bekrefter han overfor Nettavisen.

27.11.12 19:16

- Ja, jeg er ferdig i Helsingborg. Kontrakten min går ut 6. desember, og da kommer jeg til å flytte hjem til Molde, bekrefter Hareide overfor Nettavisen tirsdag kveld.

Nå gjenstår kun kampen mot Twente i Europaligaen før 59-åringen er klubbløs.

Den norske trenerprofilen tok over styringen av Helsingborg i midten av juni, men nå er han altså klar for nye oppgaver. Hareide påpeker at prosessen har vært ryddig.

- Intensjonen min var at dette skulle være en korttidsavtale på seks måneder, og det har jeg hele tiden vært klar på. Det er ingen dårlige følelser mellom meg og Helsingborg, vi har hatt en fin dialog hele veien, sier Hareide på telefon fra Sverige.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tar ferie
I september hevdet FotbollDirekt.se at Hareide ville gi seg etter sesongen, men den gangen nektet Helsingborg for at de hadde tatt en avgjørelse. Nå bekrefter altså Hareide selv at tiden i Sverige er over.

- Hva har du lyst til å gjøre fremover?

- Jeg har lyst til å gjøre mange ting. Men jeg har holdt på med trenergjerningen en god stund, så nå vil jeg ta ferie før jeg tar en beslutning om fremtiden, sier han.

VIF eller AAFK?
Hareide er selvsagt klar over at klubber som Aalesund og Vålerenga står uten hovedtrener.

- Jeg har fått med meg det, men ikke tenkt noe over det. Begge klubbene er gode klubber, men det finnes mange gode klubber, og som sagt har jeg ikke tenkt noe på det.

Han er også bestemt på at en ny trenerjobb må passe hans egne ambisjoner og tanker.

- Jeg har trent en del klubber, så det må være en interessant jobb om jeg skal fortsette som trener. Men jeg har holdt på så lenge at jeg vil ha en tid der jeg kan gjøre det jeg vil, og ikke være opptatt hver søndag, sier han.

Vurderer andre roller
- Vurderer du å gi deg med fotball?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men man er ikke nødt til å stå på en bane. Nå kan det være godt med en pause, så får jeg se om jeg kan gjøre noen andre ting. Jeg må ikke stupe inn i noe nytt, sier han.

Hareide er alt i alt fornøyd med jobben han har gjort i Helsingborg.

- Det har vært ok, vi har kvalifisert oss til Europaligaen, og kunne tatt medalje i serien med litt flaks. Vi hadde noen poeng å hente inn da jeg kom, så avstanden ble for stor. Det har uansett vært helt suvurent å være tilbake i Helsingborg, og jeg har trivdes veldig godt, avslutter Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag